Harag György-emlékkiállítással és gálaműsorral nyitja új évadát a szatmárnémeti színház


Harag György-emlékkiállítással és gálaműsorral nyitja új évadát a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata – közölte hétfőn az erdélyi teátrum.

A társulat bízik abban, hogy a 2021-2022-es évad jobb körülmények között zajlik majd, mint az előző, amikor a koronavírus-járvány miatt a megszokottnál jóval kevesebbszer találkozhattak a színészek a közönséggel, és elmaradt a hagyományos évadzáró gálaműsor is.

Az új évad első produkciója egy zenés műsor lesz, amelyben a társulat szinte minden tagja színpadra lép. Az 1970-es, 1980-as éveket idéző Ki mit tud? tehetségkutatóban különleges összeállítású zsűri értékeli a produkciókat. A házi Ki mit tud? rendezője Nagy Regina, díszleteit Fornvald Gréti, jelmezeit Szabó Anna készíti. Az előadás zenei vezetője Manfrédi Annamária, koreográfusa Szabó Franciska. Az évadnyitó gálát megelőzően nyílik meg a színház előterében a Magyar Művészeti Akadémia Harag György-emlékkiállítása, amely az erdélyi rendező születésének 95., halálának 35. évfordulójára készült. Az évadnyitó gála és az emlékkiállítás megnyitója augusztus 20-án lesz.