Hamar népszerű lett a Játékszín

Hajós Andrással, Vámos Miklóssal és új bemutatóval készülnek

Minden várakozásukat felülmúlja a nézők érdeklődése, szeretete –  így fogalmazott Németh Kristóf a két hónapja újranyílt Játékszínben rendezett sajtótájékoztatón. Az igazgató beavatott a következő hónapok terveibe is.

A társulati üléssel egybekötött sajtótájékoztatón először két friss díjtulajdonost köszöntöttek. Színpadmesterük, Krsztovics Sándor Magyar Teátrum Díjat vett át előző este Békéscsabán. Andai Györgyit pedig aznap jutalmazták Aase-díjjal. Szóban köszöntötték a Játékszín korábbi igazgatóját, Berényi Gábort 85. születésnapja alkalmából.

Németh Kristóf egytől egyig sikeresnek nevezte a műsoron lévő előadásaikat: a Mr. és Mrs.-t, az Édes bosszút és Az utolsó hősszerelmest.  A Liselotte és a május egyeztetési nehézségek miatt januárban kerül utoljára műsorra. Folyamatosan bővül majd a Budapesti Kamaraszínház és a korábbi Játékszín előadásaiból összeállított repertoárjuk, a következő belépő a Jutalomjáték című darab Gálvölgyi Jánossal és Hernádi Judittal a főszerepben.

Szilveszteri operettgálájukra – Kovács Zsuzsa és Csere László fellépésével – akkora az érdeklődés, hogy valószínűleg plusz előadást tűznek majd be. A Talamba ütősegyüttes és Für Anikó Kitalált világ című Bereményi- estje is műsoron van.

Két sztár is érkezik hamarosan hozzájuk: Hajós András első önálló estjével, Vámos Miklós pedig a televízióból ismert, beszélgetős műsorával. Hamarosan sor kerül az első önálló bemutatójukra: január végén mutatják be A hölgy fecseg és nyomoz című komédiát Vári Évával a főszerepben, Szilágyi Tibor rendezésében. Az évad végén és a következő szezon elején Benedek Miklós és Szirtes Tamás jelentkezik majd egy-egy új bemutatóval.

Kép, szöveg:
Csicsely Zoltán