Ha kedd, akkor Kecskemét


Ha kedd, akkor Kecskemét címmel indított online közvetítéssorozatot a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház. Kedd esténként 19 órától egy-egy korábbi előadásának felvételét teszik közzé közösségi oldalaikon.

Az ország hatodik nemzeti színháza további online tartalmakkal is igyekszik ellátni közönségük színházi igényeit.

Best of…

Ebben a válogatásukban a legemlékezetesebb, leghumorosabb, vagy éppen a leginkább meghító történeteiket mesélik el a Kecskeméti Nemzeti tagjai videó-üzeneteikben.

Videó-rejtvényben a 2020/2021-es évad

Különleges formában jelenti be a teátrum a 2020/21-es évad műsorát. A Facebook-videókban a produkciók címeit ismertetik a művészek, a társasjátékból ismert mutogatás, körülírás és rajzolás ’technikájával’, így invitálva játékra a közösségi oldalt követőket, akik kommentekben küldhetik el címjavaslataikat. 24 óra elteltével a helyesen tippelt kommentelők között nyereményjegyeket sorsolnak az adott előadásra. A videókról készült werkfotók a színház Instagram oldalán láthatók.

Zenei-és balett-tartalmak, mémek és karanténnovella

A Kecskemét City Balett tagjai is készülnek online produkcióval: a táncművészek a közvetlen környezetük bevonásával (bútorok, tárgyak, szobarészek) készítenek egy-egy művészi mini-koreográfiát otthon. Ezekből az etűdökből áll össze egy hosszabb videó, ami szintén a színház Facebook oldalán érhető el.

A nemzeti Zenei tagozata pedig karantén-himnuszt komponál, sőt a művészek már táncos és zenei kihívásokat is indítottak saját oldalaikon, a társulat pedig hamarosan egy karanténnovellával is jelentkezik.

Ha kedd, akkor Kecskemét!

Április 7-től minden kedden jelentkeznek négy héten keresztül a színház egy-egy előadás-közvetítésével. A felnőtteknek szóló darabok közül elsőként László Miklós 1937-ben írt Illatszertár című romantikus komédiáját nézhették meg az érdeklődők. A három felvonásos vígjátékot csaknem kétezren követték az interneten. A gyermekeknek már második alkalommal vetítették le a Prokofjev dallamaival átszőtt Péter és a farkas című zenés mesejátékot. A hónap grátisz előadása A bohóc című monodráma lesz, amelyet április 28-án láthatnak majd online közvetítésben az érdeklődők. Az egyszemélyes monodrámát James Joyce író vázlata alapján Váry Károly írta és rendezte. Az online közvetítések folytatódnak, minden előadás elérhető lesz a kecskeméti színház Facebook-oldalán, YouTube-csatornáján, és a www.kecskemeti.hu weboldalon is.

Felolvasó-sorozat a televízióban és online

A Kecskemét Televízióval közös felolvasó-sorozatot is indított a színház, ahol minden nap adásba kerül egy felnőtteknek és egy gyereknek szóló regény, novella- vagy meserészlet. A művészek mellett a színház más területén dolgozó munkatársai is hozzájárultak felolvasásaikkal, hogy szebbé tegyék az otthonmaradást.