A Gyulai Várszínház előadásaival indul a tavasz a Pesti Vigadóban


Az idén tavasszal a Gyulai Várszínház előadásai láthatók a Pesti Vigadó Szó-Szín-Játék sorozatában – áll az Magyar Művészeti Akadémia (MMA) MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írják, március 5-én Kiss Csaba De mi lett a nővel? című Csehov-átiratában három, az élete zenitjén túl lévő erdélyi vándorszínész nosztalgiázik az eltűnt ifjúságról, a régmúlt korokról és egy mitikus nőről. A Béres László rendezésében látható darabban a három utazót Győrffy András, Szélyes Ferenc és Kárp György színművész alakítja.

“A különös dramaturgiájú történetben szerelmek és csalódások, kivégzések és foghúzások, öngyilkosságok és ellenvonatok kavarognak Irina Bikulina ártatlan, mégis felkavaróan buja, szenvedélyes alakja körül” – áll a darab ismertetőjében.

Április 23-án Darvasi László Karády zárkája című zenés monodrámáját láthatja a közönség a sorozatban. A szintén Béres László rendezésében látható darabban Karády Katalin (Bartha Boróka) élete szerepét alakítja. Az ünnepelt dívát ezúttal a Gestapo 525-ös számú cellájában látjuk és halljuk – olvasható a darab ismertetőjében.

A Pesti Vigadó Szó-Szín-Játék sorozatának célja, hogy a vidéki és határon túli színházak és színtársulatok sikeres előadásai, valamint kísérleti és ritkán látható darabok bemutatkozhassanak a budapesti közönségnek.

A Szó-Szín-Játék sorozat a Magyar Művészeti Akadémia kezdeményezésére, Oberfrank Pálnak, az MMA rendes tagjának, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatójának és a Vidéki Színházigazgatók Egyesülete elnökének művészeti vezetésével jött létre. Az előadásoknak a Pesti Vigadó Sinkovits Imre Kamaraszínpada ad otthont.

További információ a Pesti Vigadó honlapján, a www.vigado.hu oldalon érhető el.