Gyorshír: Közgyűlést tartott a Magyar Teátrumi Társaság

A Magyar Teátrumi Társaság (MTT) 2012. november 28-ai közgyűlése eddigi 40 tagja mellé 8 új jelentkező színházat illetve színházi szervezetet vett fel. Az Operaház, a Thália Színház, a Játékszín, az Experidance tánctársulat, az Esztergomi Várszínház, a Gödöllői Művészetek Háza, a Magyar Színháztechnikai Szövetség és a Nemzetiségi Színházi Szövetség belépésével a Teátrumi Társaság 2008-as alapítása óta négyszeresére növelte tagjai számát.

Az MTT közgyűlése részletesen foglalkozott a 2013-as POSZT előkészítésével és felkérte elnökségét, hogy folytasson tárgyalásokat a POSZT másik két tulajdonosával a jövő évi színházi fesztivál művészeti vezetőinek megbízásáról.

A Teátrumi Társaság 2012. december 17-én, a békéscsabai Jókai Színházban rendezi – immár harmadízben – a színházi háttérszakmák (súgó, ügyelő, díszlet- és jelmeztervező, fodrász, öltöztető stb) legjobbjait díjazó Magyar Teátrum Díjátadó Gáláját.

A közgyűlés a Magyar Teátrum című havilap oldalszámát bővítő valamint tartalmi kiszélesítését célzó döntéseket is hozott.

Az MTT 2013-ban színészek, színházi szakemberek és színészhallgatók támogatását biztosító Magyar Teátrum Ösztöndíj megalapítását tervezi.

Vidnyánszky Attila, a Teátrumi Társaság elnöke tájékoztatta a társaság tagjait a Nemzeti Színház vezetésére benyújtott pályázata alapgondolatairól.

Szabó László
a Magyar Teátrumi Társaság titkára