Fotókon a csillagok szárnyai

Csillagok szárnyáncímmel a Soproni Fotóklub kiállítása nyílt meg január 11-én a soproni Petőfi Színházban. A tárlatot Demcsák Ottó a teátrum tánctagozatának a vezetője, koreográfusa ajánlja a látogatók figyelmébe.

A kiállításon a soproni Petőfi Színház tánctagozata első önálló produkciójának, a Csillagok szárnyán című előadásnak a fotóiból kaphatnak ízelítőt a nézők.  A kiállító alkotók: Agg Pál, Aminger Mónika, Csigó Gergely, Hipságh Gyöngyi, Lángh Gábor, Tóth Jenő Tibor, Tóth Péter, Wittmer László.

– Amikor a táncművészet találkozik más művészeti ágakkal, akár az irodalommal, képzőművészettel, vagy a fotózással, az mindig öröm számunkra. A színház, a pillanat művészete akkor adhat katarzist, ha az alkotó is megélheti azt, a fotó pedig megörökítheti a kimerevített pillanatot. A fényképezés feltalálása után volt olyan hiedelem, hogy a fénykép elveszi az ember lelkét, ám, mi szeretjük megmutatni a lelkünket.

Köszönjük a fotóklub tagjainak, hogy az általuk készített képek segítségével is megtehetjük mindezt. Nagyon jó találkozás volt a mostani, remélem, lesz még folytatása – többek között erről beszélt Demcsák Ottó.

Image

Hipságh Gyöngyi, a fotóklub vezetője rövid köszöntőjében hangsúlyozta: Pataki András színházigazgató tavaly adott lehetőséget számukra, hogy látogathassák a póbákat, remek alkalom ez számukra, hogy a színház világában is megörökíthessenek pillanatokat és bízik az együttműködés további gyümölcsöző folytatásában.