Főhajtás az Égi páholynál

Emléket állítottunk azoknak a pályatársaknak, kollégáknak, akik az egri színház elmúlt 26 esztendejében jelentőset alkottak a megyeszékhelyen. Február 28-án, Vörösmarty Mihály Csongor és Tünde című művéből készült előadás előtt Blaskó Balázs, a Gárdonyi Géza Színház igazgatója avatta fel az Égi páholyt.

– Régóta él bennem a gondolat, hogy szükséges lenne emléket állítanunk azoknak a pályatársaknak, kollégáknak, akikkel az egri színház elmúlt 26 esztendejében együtt éltünk meg komoly sikereket, örömöt, olykor bánatot – mondta Blaskó Balázs. – Az Örökös tagok falán persze, több olyan színészkolléga, műszaki dolgozó fényképe is látható, akik posztumusz kapták meg címet, de úgy érzem, sokakról eddig nem tudtunk megfelelő módon megemlékezni.

Ezért az előcsarnokban – ha szemben állunk színpaddal, a jobb kézre eső oldalon – kialakítottunk egy falszakaszt, ahol együtt emlékezhetünk azokra, akik jelentőset alkottak Egerben, nyomot hagytak bennünk, s a közönségben is: fejet hajthatunk Agárdy Ilona, Bessenyei Zsófia, Kiss László, Safranek Károly, Ribár Éva, Váli Zita és Vízy György emléke előtt – tette hozzá a direktor.