Finíto Győrben

A Széchenyi István Egyetem színpada, a MASZEK április 13-án 15 órakor a Bridge-ben bemutatja Tasnádi István: Finíto című darabját Hegedűs Ildikó (a Győri Nemzeti Színház tagja) rendezésében.

A Moliere-i dramaturgiával megírt tragikomédia Nagyábránd kisközségben játszódik, ahol nagy eseményre készülődnek. Blondin Gáspár, a munkanélküli hentes, felesége szexuális zaklatása elől bezárkózott a kertjük végében álló budiba. A férfit rábeszélik, hogy ha már depressziós, akkor legyen öngyilkos. A halálából mindenki hasznot akar húzni, még a nagy nézettségnek örvendő Pál-show is kivonul, hogy élő egyenes adásban közvetítse a szörnyű tettet, ami végül nem úgy alakul, ahogy az összegyűlt keselyűk tervezték.

Szereplők: dr. Szrága Milán, Horváth Gabriella, Pingiczer Csaba, dr. Nagy Oszkár, Iván Gábor, Kiss Balázs, Király Melinda, Molnár Sarolta, Kalocsányi Gábor, Simet Jessica, Horváth Márta, Buchinger Ágnes, Kiss Viktória, Szalontay Márk, Ecsedy Emőke, Tálos Sarolta, Király Márk. Koreográfus: Elek T. Zsolt. Közreműködik a Pál-show-band Somogyi Balázs vezetésével, és az egyetem stúdiója Mező Balázzsal az élen.

A csoportot és az előadás létrejöttét a Hallgatói Önkormányzat, Győr Megyei Jogú Város Oktatási- és Kulturális Osztálya, valamint az Oktatási és Kulturális Minisztérium támogatta.

Trombola Anita

Fotó: Rádonyi Zsolt