Maradjunk kapcsolatban!

Röviden

Fiatal, pályakezdő rendezők jelentkezhetnek a Találkozások pályázatra

Fiatal, pályakezdő rendezők jelentkezhetnek május 6-ig a Bethlen Téri Színház és a Manna Kulturális Egyesület Találkozások címen meghirdetett közös pályázatára.

A kiírásra olyan kétszereplős kamaradarabokat várnak, ahol a színészek közt legalább két generációs korkülönbség van, a fiatal rendezőt pedig egy tapasztalt kollégája mentorálja. Az elmúlt években összesen hat produkció valósult meg, amelyekből jelenleg öt még mindig műsoron van – áll a kiírók közleményében. A pályázatokat május 6. éjfélig várják, a teljes kiírás és a jelentkezési lap elérhető a Bethlen Téri Színház weboldalán.

Az első évben Valcz Péter rendezését mutatták be, ahol Jordán Tamás mentorálásával, valamint a Junior Prima-díjas Grisnik Petrával és a Tünet Együttesből ismert Gőz Istvánnal készült el a világhírű gyurmafilm színpadi változata, a Mary és Max.

A második bemutató rendezője, Szilágyi Bálint maga fordította Peter Handtke Az aranjuezi szép napok című darabját, amelynek szerepeit a szintén Junior Prima-díjjal elismert Eke Angéla és a darab mentor rendezőjeként is dolgozó Zsótér Sándor alakít.

A 2016/2017-es évadban elsőként a délszláv háború idején játszódó Egy fiú Boszniából című előadást rendezte a nagyváradi Lazici Noémi, Botos Évával és Jászberényi Gáborral, a negyedik bemutatóra, a Cseh Judit rendezte Nőkből is megárt. című előadásra pedig 2017 februárjában került sor. Pataki Éva saját regényéből írt színdarabjában Tordai Teri és lánya, Horváth Lili a színpadon is anya-lánya szerepben láthatók.

Tavaly januárjában mutatták be Vadász Krisztina David Mamet két darabjából, a Dark Pony és a Reunion című drámákból létrehozott Viszontlátás című előadását Márton András és Barna Lilla főszereplésével. Az előadás mentora Szikszai Rémusz volt. A legfrissebb darab bemutatójára pedig április 11-én, a magyar költészet napján került sor, Igó Évával és Zoltán Áronnal. A Szívlapát című versszínházi esten 20 kortárs magyar vers hangzik el az azonos című versantológiából válogatva. A rendező páros Dézsi Fruzsina és Gerencsér Anna, mentoruk Hegedűs D. Géza.

Hirdetés

Röviden

Koronázási Szertartásjáték Székesfehérváron

II. András király alakja elevenedett meg a székesfehérvári Koronázási Szertartásjátékon augusztus 18-án többek között a Rákóczi Szövetség színjátszó táborában részt vevő határon túli fiatalok közreműködésével. (tovább…)

Tovább olvasom

Röviden

A nagyváradi magyar színjátszás 220 éves évfordulóját ünnepli a Szigligeti Színház

A nagyváradi magyar színjátszás 220 éves évfordulóját ünnepli augusztus 21. és 26. között a Szigligeti Színház, amely két bemutatóval, beszélgetésekkel, megemlékezésekkel eleveníti fel a partiumi város magyar nyelvű színjátszásának kezdeteit – közölte csütörtökön az erdélyi teátrum. (tovább…)

Tovább olvasom

Röviden

Harmadik alkalommal mutatkoznak be az ország legjobb börtönszínházi társulatai

Az idén is bemutatkoznak az ország legjobb börtönszínházi társulatai a budapesti József Attila Színházban, ahol a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) pénteken rendezi meg az elítéltek társadalmi reintegrációját segítő III. Országos Börtönszínházi Találkozó döntőjét. (tovább…)

Tovább olvasom

Röviden

Több mint 1300 fő részesül művészjáradékban

Szeptembertől több mint 1300 fő részesül művészjáradékban, amelyre a kormány a 2018. évi központi költségvetésben 780 millió forint többletforrást biztosít – közölte a Magyar Művészeti Akadémia (MMA)  az MTI-vel. (tovább…)

Tovább olvasom

Röviden

Óriási sikerrel zárult az Udvarszínház

Három különböző, igazi különlegességnek számító előadást tekinthettek meg idén a kecskeméti Városháza udvarába jegyet váltó nézőink.

(tovább…)

Tovább olvasom

Röviden

Szarvason búcsúzott a Függöny fel!

Előző1 / 2
Használja a ← → (nyilakat) a lapozáshoz
A Szarvasi Vízi Színház programjában kapott helyett a 2017/18-as évad egyik legsikeresebb kecskeméti produkciója, melyet nagy örömmel fogadott a békés megyei közönség.
Előző1 / 2
Használja a ← → (nyilakat) a lapozáshoz

Tovább olvasom
Hirdetés

Facebook

Hirdetés

Népszerű

%d blogger ezt szereti: