Maradjunk kapcsolatban!

Röviden

Fiatal, pályakezdő rendezők jelentkezhetnek a Találkozások pályázatra

Fiatal, pályakezdő rendezők jelentkezhetnek május 6-ig a Bethlen Téri Színház és a Manna Kulturális Egyesület Találkozások címen meghirdetett közös pályázatára.

A kiírásra olyan kétszereplős kamaradarabokat várnak, ahol a színészek közt legalább két generációs korkülönbség van, a fiatal rendezőt pedig egy tapasztalt kollégája mentorálja. Az elmúlt években összesen hat produkció valósult meg, amelyekből jelenleg öt még mindig műsoron van – áll a kiírók közleményében. A pályázatokat május 6. éjfélig várják, a teljes kiírás és a jelentkezési lap elérhető a Bethlen Téri Színház weboldalán.

Az első évben Valcz Péter rendezését mutatták be, ahol Jordán Tamás mentorálásával, valamint a Junior Prima-díjas Grisnik Petrával és a Tünet Együttesből ismert Gőz Istvánnal készült el a világhírű gyurmafilm színpadi változata, a Mary és Max.

A második bemutató rendezője, Szilágyi Bálint maga fordította Peter Handtke Az aranjuezi szép napok című darabját, amelynek szerepeit a szintén Junior Prima-díjjal elismert Eke Angéla és a darab mentor rendezőjeként is dolgozó Zsótér Sándor alakít.

A 2016/2017-es évadban elsőként a délszláv háború idején játszódó Egy fiú Boszniából című előadást rendezte a nagyváradi Lazici Noémi, Botos Évával és Jászberényi Gáborral, a negyedik bemutatóra, a Cseh Judit rendezte Nőkből is megárt. című előadásra pedig 2017 februárjában került sor. Pataki Éva saját regényéből írt színdarabjában Tordai Teri és lánya, Horváth Lili a színpadon is anya-lánya szerepben láthatók.

Tavaly januárjában mutatták be Vadász Krisztina David Mamet két darabjából, a Dark Pony és a Reunion című drámákból létrehozott Viszontlátás című előadását Márton András és Barna Lilla főszereplésével. Az előadás mentora Szikszai Rémusz volt. A legfrissebb darab bemutatójára pedig április 11-én, a magyar költészet napján került sor, Igó Évával és Zoltán Áronnal. A Szívlapát című versszínházi esten 20 kortárs magyar vers hangzik el az azonos című versantológiából válogatva. A rendező páros Dézsi Fruzsina és Gerencsér Anna, mentoruk Hegedűs D. Géza.

Hirdetés

Röviden

Világzenei koncertet és visegrádi tánckarnevált is rendeznek a Hősök terén júniusban

A Trianon-rockopera mellett Emir Kusturica és a The No Smoking Orchestra világzenei koncertje, valamint a Visegrádi Tánckarnevál című előadás is várja a közönséget júniusban a budapesti Hősök terén – tájékoztatta az MTI-t a szervező Esztrád Színház. (tovább…)

Tovább olvasom

Röviden

Három helyszín ad otthont az operaházi RingFesztnek

Ősbemutatókkal, magyarországi premierekkel és ismeretterjesztő előadásokkal foglalja össze tematikus évadát a Magyar Állami Operaház a RingFeszten május 10. és 21. között az Erkel Színházban, az Ódry Színpadon és a Kiscelli Múzeumban. (tovább…)

Tovább olvasom

Röviden

Elhunyt Tóth Zoltán Jászai Mari-díjas színművész

Életének 58. évében elhunyt Tóth Zoltán Jászai Mari-díjas színművész – közölte a Pinceszínház pénteken este az MTI-vel. (tovább…)

Tovább olvasom

Röviden

Harmincöt előadás a IX. Kaposvári ASSITEJ Biennálén

Május 7. és 12. között rendezik meg az idén a IX. Kaposvári ASSITEJ Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Színházi Biennálét, amelyen 35 előadás és változatos szakmai programok közül válogathat a közönség. (tovább…)

Tovább olvasom

Röviden

Az Ivanov című előadással zárul vasárnap a MITEM

Csehov Ivanov című darabjával, a zágrábi Horvát Nemzeti Színház Eimuntas Nekrosius rendezte előadásával zárul vasárnap a Madách Nemzetközi Színházi Találkozó (MITEM), amelynek keretében a hétvégén Lipcséből, Újvidékről, Moszkvából és Ljubljanából érkező produkciókat is láthat a budapesti Nemzeti Színház közönsége. (tovább…)

Tovább olvasom

Röviden

Jóváhagyták a Thália Színház tervezett beruházását

Jóváhagyta a Thália Színház tervezett beruházását szerdai döntésével a Fővárosi Közgyűlés. (tovább…)

Tovább olvasom
Hirdetés

Facebook

Hirdetés

Népszerű

%d blogger ezt szereti: