Fennállásának 70. évfordulóját ünnepli a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház

Kiállítással, kerekasztal-beszélgetéssel és színháztudományi konferenciával idézi fel az intézmény múltját és tekinti át a jövő kihívásait

Az október 25. és 28. közötti eseménysorozat szervezői közölték, hogy a hetvenedik születésnapi programsorozat nagy hangsúlyt fektet a közösségre, így a Színészportrék című szabadtéri fotókiállításon egy hetvenéves össztársulat csoportképe rajzolódik ki. A kiállítás csütörtökön nyílik a helyi Szabadság-téren.

Bartha Katalin Ágnes és Nászta Katalin a 19. századi sepsiszentgyörgyi színházvilágról, illetve a sepsiszentgyörgyi színház 1970 és 1990 közötti időszakáról, egyéniségeiről tartanak előadást. Október 27-én, szombaton színháztörténeti konferenciát szerveznek, amelyen az elmúlt négy évtized jelentős előadásait elemzik. A rendezvénysorozaton a színház volt színészei osztják meg az érdeklődőkkel a visszaemlékezéseiket.

Bemutatják a Porogi Dorka rendezte Kaisers TV, Ungarn és a Bocsárdi László által rendezett Liliomot, illetve felvételről megtekinthető a szintén Bocsárdi által az 1997-1998-as évadban rendezett Alkésztisz, valamint az 1999-2000-es évadban készült Vérnász című produkció.

A sepsiszentgyörgyi színházat állandó hivatásos művészeti intézményként Állami Magyar Népszínház néven 1948-ban hozták létre. Az intézmény a rendszerváltozás után vette fel a Tamási Áron nevet.