Évadnyitó társulati ülést tartott a Nemzeti Színház


Vidnyánszky Attila, a teátrum igazgatója köszöntőjében arról beszélt, hogy milyen nehéz időszak áll a színházi szakma mögött, és erős összefogásra, mérhetetlen alázatra lesz szükség ahhoz, hogy a nézők számára ismét vonzóvá tegyék a kulturális eseményeket.
A vezérigazgató üdvözölte az új tagokat: Berecz Andrást, Szász Júliát és Kovács S. Józsefet – olvasható a színháznak az MTI-hez eljuttatott közleményében.

A társulat két szeptemberi bemutatóra készül: 19-én Szilágyi Andor Leánder és Lenszirom című tündérmeséje debütál a Gobbi Hilda Színpadon Márkó Eszter rendezésében. Másnap a már augusztus 16-án a Gyulai Várszínházban nagy sikerrel bemutatott Márai-darab, A kassai polgárok premierjét tartják. Az előadás rendezője Szabó K. István.

Október elején lesz a koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzet miatt elmaradt előadás, a Forró mezők bemutatója. Móricz Zsigmond gyilkossággal, nyomozással és szerelemmel átszőtt regényének színpadi változatát a Nemzeti Színház társulatának fiatal színművésze, Berettyán Nándor rendezi.

Az ősz legfontosabb premierje Vidnyánszky Attila rendezésében Shakespeare legismertebb szerelmi története, a Rómeó és Júlia lesz, Szász Júlia és Herczegh Péter címszereplésével.

A nézők nem csak az előadások alkalmával találkozhatnak a Nemzeti Színház társulatával, ugyanis szeptember 19-én lesz a színház nyílt napja, ahol számos programmal várják az érdeklődőket:

A Rómeó és Júliához kapcsolódóan vívóleckét tart Piroch Gábor a teátrum előtti hajóorrban, a szereplőktől “villámrandi” keretében kérdezhetnek az érdeklődők, emellett pedig lesz kulisszajárás, nyílt próba, séta a kertben, hajókirándulás és több gyermekprogram is. A rendezvény idején lehetőség lesz kedvezményes jegy- és bérletvásárlásra.