Évadnyitó a debreceni Csokonai Színházban

Izgalmas előadásokat, sok szép estét ígért a közönségnek Vidnyánszky Attila igazgató a debreceni Csokonai Színház pénteki évadnyitó társulati ülésén.

Az új évad tervét – mint kifejtette – már a nemzeti színházi státus jegyében állították össze; a tavalyinál több, 300-nál is több előadást tartanak, bevezetik a balett bérletet, és szeretnék a nézőszámot is növelni.

Mindezek érdekében az idén rendezik meg először, hagyományteremtő szándékkel a Csokonai Fesztivál “miniévadot” októberben, amikor az elmúlt évadok legsikeresebb előadásait láthatja ismét a közönség.

Vidnyánszky Attila hozzátette: megtartják a DESZKA-fesztivált is, amelyre 5-6 kiemelkedő hazai előadást és több, határon kívüli műhelyben készült magyar darabot is meghívnak.

Mind Vidnyánszky Attila, mind Somogyi Béla, Debrecen kulturális alpolgármestere reményét fejezte ki, hogy a jelentős szakmai elismerést jelentő nemzeti színházi címhez – amelyet öt hazai intézmény kapott meg – állami támogatás is társul, már az idei évadban.

A Csokonai Színház 147. évadja szeptemberben Kacsóh Pongrác daljátékával, a János vitézzel indul Zakariás Zalán rendezésében; az első operabemutatót, Rossini A sevillai borbély című művét Szinetár Miklós rendezi.