Etyek vendége lesz májusban a Játékszín


Etyek vendége lesz májusban a Játékszín; a teátrum május 4-én, szombaton rendezi meg az Etyeki Majálist, amelyen a Menopauza című musicalt adják elő – olvasható a színház MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írják, a Játékszín a Sonkamesternél programsorozat keretében számos művésszel és előadással találkozhat a közönség. Két színpadot építenek, és gazdag kínálattal, tizenhat színésszel érkeznek a majálisra.
Az esemény házigazdája Csonka András lesz, fellép Bereczki Zoltán, ott lesz Szabados Ági és a Libertine, Hajdu Steve stand-up produkciót mutat be, Falusi Mariann szólókoncertet ad, ezt követi a Menopauza előadása – írják a közleményben.
A Bereczki Zoltán által rendezett amerikai darabban Etyeken Hernádi Judit, Náray Erika, Szulák Andrea és Tóth Enikő lép a közönség elé.
A darabról, amelynek háromszázadik előadását március elején ünnepelték, azt írják: a musical az öregedéssel járó változásokat, az elmúlástól való félelmet, a magányt, a test általi “cserbenhagyást” szarkasztikusan, melankolikusan, önironikusan dolgozza fel.
Jeanie Linders musicalje 2001-ben debütált az Amerikai Egyesült Államokban, s világszerte csaknem tizenegymillióan látták. Írója szerint “ez a show a nőkről szól, nem színházról”, görbe tükröt tart elénk számos olyan kérdésben, amelyekről addig beszélni sem volt ildomos, nemhogy egy teljes estés produkció középpontjába állítani – áll a közleményben.
A rendezvényen szabadtéren, pokrócokon ülve élvezhetik az előadásokat a nézők, megkóstolhatják a kézműves gasztronómiai termékeket, a sonkákat és az etyeki borokat.