Elkezdődtek az Ének az esőben szegedi próbái

Elkezdődtek az Ének az esőben című musical próbái, a darabot a Szegedi Szabadtéri Játékok és a Budapesti Operettszínház koprodukciójában augusztus 12-én mutatják be a Dóm téren – tájékoztatta a fesztivál sajtóreferense hétfőn az MTI-t.

Fábián Baraba közölte, a hollywoodi álomgyár világát megidéző musical főszerepeit Gömöri András Máté, Dancs Annamari és Kerényi Miklós Máté játssza, és a színpadon olyan közönségkedvencek is feltűnnek majd, mint Szulák Andrea, Gálvölgyi János, Szinetár Dóra vagy Szabó P. Szilveszter.

Harangozó Gyula rendező és a Szegedi Szabadtéri művészeti igazgatója Londonban már látta az előadást, de akkor még nem gondolt arra, hogy egyszer meg is rendezheti a darabot. Segítő kezet ebben társrendezőként Somogyi Szilárdtól kap, aki több alkalommal bizonyította már a Dóm téren, hogy ismerője a hatalmas színpadnak.

A koncepció szerint az alkotók nem szeretnének modernizálni, visszavarázsolják a nézők elé azt a bájos, gazdag, varázslatos hangulatot, amit a hollywoodi álomgyár jelent hosszú évtizedek óta a mozilátogatóknak. Nem a legendás filmet kívánják lemásolni, új élményekkel szeretnék gazdagítani a közönséget.

Az előadás látványáért Horgas Péter díszlettervező felel. “A díszlet számos elemében visszaköszönnek majd a mozira mint műfajra utaló jelek – hangsúlyozta a rendező. – Filmszalagok, tárcsák alkotják majd azt a grandiózus stúdióhangulatot, amiben a darabunk játszódik.” Ebbe a szürkés, fémes hangulatba illeszkedik majd kiválóan Velich Rita több tucat gyönyörű, színes jelmeze. A tervezőnő szerelmese ennek a korszaknak, ezért igazi örömmel lubickolhatott a feladatban: a tollas kalapok, szűk tweedszoknyák, végtelen gyöngysorok és szabadesésű zsorzsettruhák, elegáns öltönyök és ballonkabátok világában.

Koreográfusként Lőcsei Jenő irányítja majd a csapatot. A szteppnek óriási szerepe lesz a készülő előadásban, hiszen szinte mindenki fel tudja idézni a filmből Gene Kelly jókedvű táncát az esőben és a lámpaoszlop körül. A sztepptáncokat Hajdu Anita tanítja be a szereplőknek és a tánckarnak.