Elfeledett álmok megvalósítására ösztönöz a Hagyományok Háza


Ez az időszak bármilyen nehéz is, lehetőséget nyújthat régen dédelgetett ötletek megvalósítására, asztalfiókban heverő tervek kidolgozására. A Hagyományok Háza pályázattal igyekszik segíteni azoknak, akiknek olyan megvalósításra váró ötleteik vannak, melyek segítik az online népművészeti módszertant.

A néptáncnak, a népzenének, a népi kézművességnek nagyon erős összetartó és önszervező ereje van, és bár ezekben a művészeti ágakban különösen fontos a személyes kapcsolat, napjaink digitális eszköztárával áthidalhatjuk a távolságot és a bezártságot.

A népművészet eddig sosem látott mértékben költözhet be otthonainkba, tanulhatunk táncot, interaktívan sajátíthatunk el néprajzi ismereteket, eljuthatunk olyan koncertekre, előadásokra, amelyekre egyébként nem, megtanulhatunk játszani egy hangszeren, vagy megismerhetünk kézműves technikákat és alkothatunk, kísérletezhetünk otthon.

Ebbe a digitális tudásmegosztásba vonja be pályázatával az intézmény a népművészet területén tevékenykedő néptánc- és népzenei előadóművészeket és tanárokat, a kézműves oktatókat és alkotókat. Nyertes pályázat esetén a Hagyományok Háza pályázatonként akár 500 000 forinttal jutalmazza a kidolgozót, és szükség esetén saját eszközeit is a rendelkezésére bocsátja a pályázat megvalósítása érdekében. A pályázatokat a Hagyományok Háza szakemberei értékelik és bírálják el.

A pályázatok benyújtásának határideje: 2020. április 15., 23:59

További információ a hagyományok Háza honlapján érhető el:

https://hagyomanyokhaza.hu/hu/virtualishagyomanyaink