Egy színésztől, nem csak színészeknek

Amikor bentről tudósítanak minket, abban mindig van valami intim rejtélyesség, valami bennfentes, csak mi tudjuk érzés.

R. Kárpáti Péter népszerű színész, ismertté azonban valóban akkor vált, amikor megkapta szerepét a Barátok közt című sorozatban. Onnantól új időszámítás kezdődött az életében.

Jó, hogy a szerző már elöljáróban leszögezi, nem botránykönyvet tart a kezében az olvasó, aki zaftos pletykákra, obszcén jelenetek részletes leírására, pornográfiába hajló médiajelenségekre kíváncsi, az eltévesztette, mikor ezt a könyvet emelte le a könyvesboltban.

Lehet ezzel valakiknek csalódást okozott, de jó az elején tisztázni mindent.

Valóban, a több mint nyolcvan fejezet egy Tolsztoj regénynek is dicséretére vált volna, azonban ettől senki ne ijedjen meg, tulajdonképpen egy átlagos 250 oldalas kötettel kell csak megbirkózni. S hogy ez a küzdelem ne legyen túl nehéz, azon segít a szerző kalandos életútja, szarkasztikus humora, a jó sztorik és a szimpatikus emberek bemutatásának kavalkádja, s mindez olvasmányos stílusban megírva. A kötet, naplójegyzetek, emlékiratok, és nosztalgikus visszarévedezéseken keresztül tárja elénk egy évtizedek óta a színészi pályát választó ember mindennapjait. S mert ezek a napok nagyon sokszor mégsem mindennaposak érdemes nekifeküdnünk a könyvnek, szórakozásból, kíváncsiságból, a magunk okulására, Aki nem a média világában forog annak egy új világ tárulhat a szeme elé, annak minden napfényes és árnyékos oldalával egyetemben, aki pedig így vagy úgy de „kolléga” az megismerhet egy nézőpontot. Nem muszáj vele feltétlenül egyetérteni, de ez is egy nézőpont, ez is egy vélemény, mely tovább árnyalja az egyébként is oly változatos színészvilág sokszínűségét.

Mindenképpen köszönettel kell gondolni arra, aki vette a fáradtságot, tollat ragadott, s megmutatta azt, nem csak a világot jelentő deszkákon tud elkápráztatni minket, de a tollforgatásban sem utolsó.

Tölgyesi Tibor