Dr. Kozmosz a Bartókban

Balassa Eszter – Csadi Zoltán Dr. Kozmosz című zenés mesejátéka lesz az első bemutató a Család Évadában a Bartók Kamaraszínházban.

A Család Évadaként meghírdetett idei szellemiségében, koncepciójában az előző évadban bemutatott Mikrokozmosz folytatásának is tekinthető. Az előadás olvasópróbája augusztus 27-én volt, a premiert szeptember 28. tartották.

Minden gyermek életében az egészséghez és a betegséghez számos élmény, emlék, megélt és tapasztalt esemény kapcsolódik, ezeket járja körbe a Dr. Kozmosz. Miért fontos a kézmosás, a fogmosás? Milyen az, amikor kórházba kerülünk? Milyen az, amikor vért kell venni a gyermektől egy vizsgálathoz vagy meg kell röntgenezni? – hétköznapi ám mégis komoly kérdések. Az egészség-betegség, mint bázis téma számtalan játékra és közös gondolkodásra ad lehetőséget. Az előadáshoz kortárs költők, írók (Bartos Erika, Birtalan Ferenc, Fecske Csaba, K. László Szilvia, Kukorelly Endre, Lackfi János, M. Simon Katalin, Marék Veronika, Nemes Nagy Ágnes, Szabó Lőrinc, Szabó T. Anna, Varró Dániel) verseiből, prózáiból merítettek.

Szereplők: Tőkés Nikoletta /  Kiss Attila / Gasparik Gábor / Siménfalvy Ágota. Súgó: Palkó Panka / Kellék: Siegrist Cecília / Asszisztens: Szekeres Petra / Zene: Cári Tibor / Koreográfus: Györfi Csaba / Dramaturg: Balassa Eszter / Animáció: Parázs Bianka. Rendező: Csadi Zoltán.

Fotó: Ónodi Zoltán.