Dog Story címmel tartják az évad utolsó bemutatóját a Játékszínben

A szerelemről, a hűségről és a felelősségről szóló Dog Story című darabot tűzi műsorra a Játékszín az idei évad utolsó bemutatójaként május 19-én.

A zenés produkciót fiatal musicalénekesek fellépésével, Szirtes Tamás rendezésében láthatja a közönség – olvasható a Játékszín MTI-hez eljuttatott közleményében. Mint írják, a Dog Story című bemutatóval új közönség felé nyit az intézmény, az off-Broadway-darabot Magyarországon először a Teréz körúti színház tűzi műsorra.

A négyszereplős produkciót a műfaj legújabb generációjának képviselői fémjelzik. Foki Veronika mellett a kettős szereposztásban Solti Ádám és Nagy Balázs, Puskás Peti és Sándor Dávid, valamint Tóth Angelika és Török Anna látható.

Mint a közleményben felidézik, Eric H. Weinberger és Gayla D. Morgan musicaljének ősbemutatóját 2014-ben Floridában tartották, majd a darab 2016 novemberében New Yorkban is bemutatkozott off-Broadway-produkcióként.

A közleményben Szirtes Tamást idézik, aki az olvasópróbán kiemelte: a Dog Story csak látszólag romantikus, zenés komédia. “Valójában a szerelem, a bizalom és felelősség tárgykörének mélyebb rétegeibe is elvezet, a virtuóz, könnyed megvalósítás ellenére pedig módot nyújt a színészi karakterábrázolásra”.
A produkció látványvilágát Kovács Yvette Alida tervezte. Az előadáshoz kitalált tér különlegessége, hogy állandóan változik.

Mint Bank Tamás igazgatót idézik, a musical, amellett, hogy állandó közönségük ízlésének is megfelel, “a maga szereplőgárdájával és témájával, a szerelemmel, tizenöt éves kortól tökéletes esti szórakozás, akár első önálló programként, akár többgenerációs családi élményként”.

A darab fordítását Bárány Ferenc és Puller István jegyzi. Az előadás zenei vezetője Gulyás Levente, az énekesek felkészülését Köteles Géza és Furák Péter segíti, a koreográfus Tihanyi Ákos.