Díjakat adtak át a Veszprémi Petőfi Színházban


A Veszprémi Petőfi Színház évadzáró társulati ülésén Keresztes Gábor színművész kapta a közönség szavazatai alapján odaítélt Petőfi-díjat, valamint a kollégák által megszavazott Latinovits-díjat is.

A színház igazgatója a keddi évadzáró társulati ülésen elmondta, hogy a teátrum bérletes nézőinek száma mintegy 20 ezerre nőtt, ezzel az országos élvonalban van a Veszprémi Petőfi Színház. Oberfrank Pál kiemelte, hogy a 2022/23-as évadban 13 bemutatója és eddig több mint 78 ezer nézője volt a színháznak.
Az igazgató a színház nagy erejének nevezte az ott dolgozók lelki közösségét. A mindennapjainkat sújtó nehézségek közepette a kultúra, a színházművészet nagy erőt adhat – tette hozzá, kiemelve, hogy a színház vezetése fontosnak tartja színházi táborokat a fiatalok megszólításához, valamint a társadalmi felelősségvállalás jegyében megvalósult rendezvényeket.
Kellerné Egresi Zsuzsanna igazgatóhelyettes, kreatív menedzser a fiatalokat a színházi szakmákkal megismertető PetőfIfi Akadémia sikereiről beszélt, kiemelve, hogy várják a jelentkezőket az újabb évfolyamba. Brányi Mária, Veszprém alpolgármestere (FIDESZ-KDNP) arról beszélt, hogy a színház társulata nagy szerepet játszott a Veszprém-Balaton Európa Kulturális Fővárosa Program eddigi sikereiben, reményét fejezte ki, hogy a programsorozat második szakasza is hasonlóan sikeres lesz.
Az elmúlt hónapok sikerei között említette a teátrum által szervezett Lélektől lélekig fesztivált és az Operafesztivált.
Az ülésen átadták a közönségszavazatok alapján odaítélt Petőfi-díjat, melyet Keresztes Gábor színművész érdemelt ki, aki átvehette kollégák által megítélt Latinovits-díjat is. Az évad legjobb előadásának a Balázs Péter rendezésében bemutatott Illatszertár című darabot tartották a nézők. A háttérszakmák művelői számára alapított Medgyaszay-díjat Madár K. Zoltán ügyelő érdemelte ki.