Csokonai szerenádok a Tócóskertben


A Tócóskert lakóit lepik meg ezen a héten a Csokonai Színház Énekkarának tagjai. A Csokonai szerenádok április 24-én (pénteken) 16 órától az Angyalföld téren, 17 órától pedig a Margit téren hangzanak el, olyan népszerű slágerekkel, mint a Torreádor-dal, a Hazám, hazám és a Vágyom egy nő után.

A szigorítások miatt a félórás – szerenádszerű – minikoncerteken a teljes létszámában 35 tagú kórus 5-6 énekese vesz részt, hogy megpróbálják pótolni a színházi zenés előadások hiányát és segítsenek a bezártság, bizonytalanság okozta esetleges feszültségek oldásában. A kezdeményezés három hete indult, majd a szerenádok sikere miatt a színház énekkarának tagjai úgy döntöttek, hogy koncertjeikkel hetente jelentkeznek Debrecen különböző pontjain. A koncerteken népszerű opera-és operettslágerek, musicalek hangzanak el.

„A koronavírus-járvánnyal hirtelen egy teljesen ismeretlen világba kerültünk. Hétköznapjaink megváltoztak és ez számos kihívást teremt. A zene öröme, az emberi hang ereje talán sokakban oldhatja a bezártság és a magány miatti szorongást” – beszélt a kezdeményezés fontosságáról Gemza Péter, a Csokonai Színház igazgatója.

A szervezők arra kérik a lakókat, hogy ne hagyják el lakásaikat. Az énekesek mikroportot kapnak, hogy a lakók az erkélyekről, ablakokból jól hallhassák a színházból kiköltözött előadást.