Csodalények erdejében

Mesemusical Székesfehérváron

Január 20-án megérkezett a Vörösmarty Színházba a Rozsda lovag! Vele jött Szélvész várkisasszony és a beszélő süvege, Koksz, a sárkány, Nyivák, a vérfarkas, és más csodalények.Jörg Hilbert írta és rajzolta, Felix Janosa pedig hangszerelte azt a népszerű musicalkönyvet, amelyet – Magyarországon először – a Vörösmarty Színház is bemutatott, mégpedig egy kalandos mese-musical formájában.

Az előadást Bozsik Yvette rendező-koreográfus állította színpadra.

– Egy musical pedig mindig jó lehetőség arra, hogy a tánc, az ének, az élőzene és a szöveg együtthatása megadja a játék ritmusát, energiáját. Mindezen túl a Rozsda lovagban nagyon jó karakterek vannak. Mondhatni kicsit szürreálisak és furcsák, akiket megpróbálunk úgy megjeleníteni, hogy az emberi oldaluk is kidomborodjék. A Rozsda lovag egyszerre groteszk és valóságos, humoros és szórakoztató, amely nem csak a gyerekek, hanem a felnőttek számára is látványos színházi élményt nyújt – mondta Bozsik Yvette.

Szélvész várkisasszonyt kettős szereposztásban Mórocz Adrienn és Stelly Zsófia játssza, Krisztik Csaba pedig Rozsda lovag bőrébe bújik.

V. Sz.