A Csiky Gergely Színház kilenc bemutatót tart a következő évadban


A Csiky Gergely Színház kilenc bemutatóval várja a közönséget a 2022/2023-as évadban, a kaposvári teátrum előadásai között musical, komédia, dráma, zenés mesejáték és szatíra is szerepel – tájékoztatta a teátrum közleményben az MTI-t.

Azt írták: a nagyszínpadon szeptember 30-án láthatja a közönség Jeffrey Lane-David Yasbek A Riviéra vadorzói című musical vígjátékát Mészáros Tibor, november 11-én Katona József Bánk bán című drámáját Olt Tamás, december 23-án Claude Magnier Oscar című komédiáját Fándly Csaba rendezésében.

Ugyancsak a nagyszínpadon kap helyet március 10-én Nyikolaj Vasziljevics Gogol Revizor című színműve, amelyet Ilja Bocharnikovs rendez, és április 28-án a William Shakespeare műve alapján készült Sok hűhó a biztonság kedvéért című “különleges szerelmi művelet”, amelyet Vékes Csaba visz színre.

A másortervben két kamara bemutató szerepel: az Anders Thomas Jenson Ádám almái című szatíra december 16-án, Florian Zeller Az apa című színműve május 5-én látható először Kaposváron – közölték. Hozzátették, hogy rendezőként az előbbit Horváth Illés, az utóbbit Bereczki Csilla jegyzi.

Kiemelték, a színház a Grimm testvérek két művének színpadi változatával kedveskedik a gyermekeknek. A brémai muzsikusok című darabot szeptember 22-én Sarkadi Kiss János, a Hamupipőkét február 16-án Váradi R. Szabolcs rendezésében mutatják be.

A színház közleményében kitért rá: Olt Tamás művészeti igazgató az évad különlegességének tartja, hogy korábbi stúdió és kamara rendezéseivel díjakat nyert Fándly Csaba színművész ezúttal nagyszínpadi előadást rendez, a Sok hűhó semmiért című darabot a Korai menyegző című film rendezője, Vékes Csaba dolgozza át.

A teátrum Fülöp Péter direktort idézve beszámolt arról, hogy a Csiky Gergely Színház több mint 71 ezer látogatót, köztük – a Lázár Ervin Programnak is köszönhetően – 21 500 gyermeket fogadott a 2021/2022-es évadban.

A pandémia legnehezebb időszaka véget ért, de az idei évadban is sok, a vírus okozta kihívással kellett szembenézni, például azzal, hogy több mint 20 beugrásra volt szükség az előadások zavartalanságának biztosításához – mondta Fülöp Péter.

A színház jelezte, Olt Tamás művészeti igazgató 2022 őszétől a Karinthy Színház igazgatójaként folytatja szakmai munkáját, a Csiky Gergely Színház igazgatója Mészáros Tibor színművészt kérte fel a poszt betöltésére.

Ugyancsak elhagyja a társulatot Kovács Panka, Zsíros Linda és Törő Gergely Zsolt színművész, ugyanakkor a jövő évadban új művészek érkeznek: a teátrumhoz szerződik Kaszás Csenge, Sepsi Melinda és Boros Bence – olvasható a közleményben.