Cserhalmi György és Tordai Teri is fellép a Bethlen Téri Színházban

Cserhalmi György, Tordai Teri, Márton András és Székely B. Miklós is fellép a Bethlen Téri Színház idei évadában, amelyet ebben az évben is a fiatal alkotók, valamint a táncos és családi programok határoznak meg a premierek mellett.

    A hatodik évadát kezdő befogadó színház tavasszal harmadik alkalommal hirdette meg a Manna Egyesülettel a Találkozások című, fiatal alkotókat segítő pályázatát, amelynek keretében idén Vadász Krisztina és Dékány Barnabás rendez egy-egy darabot a belvárosi játszóhelyen – mondta el Szögi Csaba, a Bethlen Téri Színház művészeti igazgatója az évadot nyitó szerdai budapesti sajtótájékoztatón.
    Gáspár Anna, a Manna Kulturális Egyesület vezetője hozzátette, hogy Vadász Krisztina 2018 elején rendezi a Viszontlátásra című előadást Ténai Petra és Márton András szereplésével. A darab Davit Mamet angol szerző két művének egybeolvasztásából született, és egy apa, valamint sok éve nem látott lánya találkozásának történetét meséli el – mondta el a fiatal rendező.
    Dékány Barnabás Egy szerelem története című előadásának bemutatója tavasszal lesz. A Dino Buzzati azonos című regényéből készülő darab egy 17 éves prostituált és egy milánói díszlettervező találkozását és viharos viszonyáról szól Osváth Judit és Cserhalmi György főszereplésével.
    A Találkozások tehetséggondozó programhoz kivételesen egy újszerű produkciói is kapcsolódik: Dézsi Fruzsina és Gerencsér Anna versszínházi produkcióját a tervek szerint a költészet napján láthatja majd a közönség.
    Továbbra is havi rendszerességgel mutatja be darabjait a színház prózai rezidense a Spirita Társulat, amelynek vezetője, Egressy G. Tamás elmondta, hogy a 2017/18-as évadban három új darabbal is készülnek. Októberben mutatják be a Steve Jobs életéből készült iJobs című darabot, február 14-én a Szentivánéji álom premierjére kerül sor, tavasszal pedig a Jazzkéz & Whisky című előadás premierjét tartják.
    A Budaörsi Latinovits Színház a Godot-ra várva előadását hozza el, amely szeptembertől lesz látható Székely B. Miklós, Tóth József, Bohoczki Sára, Böröndi Bence és Illyés Róbert előadásában, Kovács Kristóf rendezésében.
    Az Aradi Kamaraszínház ősszel a Sex, drugs, gods & rock 'n' roll című produkciót mutatja be a Bethlen téren, az évad második felében pedig a Rudolf Hess Tízparancsolata című darabot lehet látni a társulat előadásában.
    Szögi Csaba arról is beszélt, hogy a színház idén is helyet ad a Közép-Európa Táncszínház (KET) rendezésében novemberben a Sissi Őszi Tánchétnek, valamint a májusi Nemzetközi Monotánc Fesztiválnak, az idei Vendégváró fesztivál meghívottja pedig a nagyváradi Szigligeti Színház lesz.
    Vasárnap délelőttönként újra a családokra fókuszál a teátrum, így ebben az időszakban vidéki bábtársulatok produkcióit, improvizációs folklórszínházat és tánccirkuszt is láthat a közönség, a 12 év feletti iskolásoknak szóló drámapedagógiai foglalkozások programjaiban pedig az autizmus témáját feldolgozó Mary és Max című darabot, valamint a migráció problémájával foglalkozó Egy fiú Boszniában című előadást láthatják a diákok.
    A művészeti igazgató elmondta, hogy a színház épülete a nyár folyamán műszaki felújításon is átesett, amelynek keretében korszerűsítették a fűtést és a légkondicionáló rendszert, valamint egy levegőcserélő rendszert is beépítettek.
    Kitért arra is, hogy szeptembertől megnyílik a színház főbejárata előtti placcon a Bethlen Terasz, ahol egy csésze kávé vagy reggeli mellett a teátrum dolgozói várják a közönséget beszélgetésre, könyv- és bakelitlemez-cserére is.