Családi forgataggal “búcsúznak” a Csiky Gergely Színház épületétől Kaposváron

Egész napos családi forgataggal “vesznek búcsút” Kaposváron szombaton a felújítás előtt álló Csiky Gergely Színház épületétől, amely ezt követően 2018 októberében nyílik meg újra a látogatók előtt.

Mint a teátrum honlapján írják, szeretnének szeretettel elköszönni attól a helytől, amelyet színháztörténeti kulthellyé varázsolt az évek hosszú sora alatt itt dolgozó, folyton változó, de mindenképp tehetségeket kitermelő társulat.

A színház délelőtt fél tíztől meglepetéssel várja az érdeklődőket. Tíz órától A négyszögletű kerek erdő című előadás nyílt próbájára, ezután parádés interaktív játékra kerül sor. A látogatók délután egy órától körbeölelik az épületet, kettő és hat óra között csoportos épületbejáráson vehetnek részt. Utóbbira regisztrálni a jegyirodában vagy a jegyiroda@csiky.hu címen lehet.

Este fél kilenctől Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar ad koncertet, majd Hamvai P.G és Albrecht szórakoztatja a közönséget.

A fő programokkal párhuzamosan lesz buszfestés, kézműves foglalkozás, arcfestés, falfestés, babasarok, gasztroudvar, akik pedig kíváncsiak a délután kettőkor kezdődő A két lotti című előadásra, azokat a színháztól háromnegyed egytől buszokkal viszik a társulat ideiglenes játszóhelyére, az Agórába.

A Kaposvár jelképének számító Csiky Gergely Színház épülete 1911-ben készült Magyar Ede és Stahl József tervei alapján, mostani rekonstrukciója 9 milliárd forintba kerül. Az ingatlan a műemléki szempontok figyelembe vételével folyó kivitelezés során kívül és belül egyaránt megújul: új előcsarnoka, önálló stúdiószínháza, és egyebek mellett modern gépészete, színpadtechnikája is lesz.

A társulat elköltözött a munkálatok idejére. Az október 28-i, Babett hazudik című előadás volt az utolsó, amelyet még a régi épületben tartottak.