A Cirkuszhercegnőt mutatják be a Budapesti Nyári Fesztiválon júliusban

Június óta teltházas előadásokkal zajlik a Budapesti Nyári Fesztivál a Margitszigeten és a Városmajorban, a több mint száz programot kínáló programsorozat keretében júliusban mutatják be A Cirkuszhercegnő című operettet – hangzott el az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában.

A neves magyar és nemzetközi művészek közreműködésével zajló fesztivál programjai nagyon népszerűek, minden előadás teltházas – mondta el a műsorban Bán Teodóra, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ ügyvezetője.
Hozzátette: Kálmán Imre operettjét a Szabad Tér Színház és a Miskolci Nemzeti Színház közös produkciójaként láthatja a közönség a fesztivál központi helyszínén, a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon, amely nyolcvan éve nyitotta meg kapuit.

A rendező Szabó Máté, a főbb szerepekben Dobó Enikőt, Eperjesi Erikát, Szőcs Arturt és Miller Zoltánt láthatja a közönség – tette hozzá. A darabot két alkalommal, július 20-án és 21-én játsszák a szabadtéri színpadon, ősztől pedig a Miskolci Nemzeti Színházban is látható lesz.

Beszámolt arról, hogy a Városmajori Szabadtéri Színpadon július 13-án mutatták be a Bonnie&Clyde című Brodway-musicalt a Szabad Tér Színház, a Színház és Filmművészeti Egyetem és a debreceni Csokonai Színház együttműködésével, amit a nagy sikerre való tekintettel még kétszer láthat majd a közönség. Elmondta azt is, hogy szintén nagy közönségsiker mellett zajlott június 15. és július 3. között a Városmajori Színházi Szemle, amelyre Győrből, Miskolcról, Szombathelyről Kecskemétről, Kaposvárról és Nyíregyházáról érkezett hat előadás.

A Budapesti Nyári Fesztiválon június 9-e óta opera- és operettbemutatókat, balettelőadásokat, klasszikus, könnyűzenei és crossover koncerteket, színházi előadásokat, kiállításokat és gyerekelőadásokat láthat a közönség júliustól szeptember elejéig a Margitszigeten és a Városmajorban.