Maradjunk kapcsolatban!

Fesztivál

A Cirkuszhercegnőt mutatják be a Budapesti Nyári Fesztiválon júliusban

Június óta teltházas előadásokkal zajlik a Budapesti Nyári Fesztivál a Margitszigeten és a Városmajorban, a több mint száz programot kínáló programsorozat keretében júliusban mutatják be A Cirkuszhercegnő című operettet – hangzott el az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában.

A neves magyar és nemzetközi művészek közreműködésével zajló fesztivál programjai nagyon népszerűek, minden előadás teltházas – mondta el a műsorban Bán Teodóra, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ ügyvezetője.
Hozzátette: Kálmán Imre operettjét a Szabad Tér Színház és a Miskolci Nemzeti Színház közös produkciójaként láthatja a közönség a fesztivál központi helyszínén, a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon, amely nyolcvan éve nyitotta meg kapuit.

A rendező Szabó Máté, a főbb szerepekben Dobó Enikőt, Eperjesi Erikát, Szőcs Arturt és Miller Zoltánt láthatja a közönség – tette hozzá. A darabot két alkalommal, július 20-án és 21-én játsszák a szabadtéri színpadon, ősztől pedig a Miskolci Nemzeti Színházban is látható lesz.

Beszámolt arról, hogy a Városmajori Szabadtéri Színpadon július 13-án mutatták be a Bonnie&Clyde című Brodway-musicalt a Szabad Tér Színház, a Színház és Filmművészeti Egyetem és a debreceni Csokonai Színház együttműködésével, amit a nagy sikerre való tekintettel még kétszer láthat majd a közönség. Elmondta azt is, hogy szintén nagy közönségsiker mellett zajlott június 15. és július 3. között a Városmajori Színházi Szemle, amelyre Győrből, Miskolcról, Szombathelyről Kecskemétről, Kaposvárról és Nyíregyházáról érkezett hat előadás.

A Budapesti Nyári Fesztiválon június 9-e óta opera- és operettbemutatókat, balettelőadásokat, klasszikus, könnyűzenei és crossover koncerteket, színházi előadásokat, kiállításokat és gyerekelőadásokat láthat a közönség júliustól szeptember elejéig a Margitszigeten és a Városmajorban.

Hirdetés

Fesztivál

Kétezer néző, négy fődíjas film a IX. Bujtor István Filmfesztiválon

Több mint kétezren látogattak el a IX. Bujtor István Filmfesztivál három napján Balatonszemesre, ahol a 25 versenyfilm mellett a közönség beszélgethetett az alkotókkal, megkoszorúzták Bujtor és Latinovits sírját, retro filmzenei koncert és Ötvös Csöpi filmjei várták a rajongókat. A Lutter Imre fesztiváligazgató vezette zsűri négy kategória fődíjat és 12 különdíjat osztott ki.
(tovább…)

Tovább olvasom

Fesztivál

Hét nap alatt nyolc előadás a Vidéki Színházak Fesztiválján

Hét nap alatt nyolc előadás látható a Vidéki Színházak Fesztiválján, amelyet szeptember 3. és 9. között rendeznek meg a Pesti Magyar Színház épületében, a Thália Színház szervezésében. (tovább…)

Tovább olvasom

Fesztivál

Száz programot kínál a pécsi Szamárfül fesztivál

Mintegy száz rendezvénnyel várják a családokat a Zsolnay Örökségkezelő (ZSÖK) nyárbúcsúztató ingyenes fesztiválján, amelyet augusztus 17. és 19. között tartanak a pécsi Zsolnay Kulturális Negyedben. (tovább…)

Tovább olvasom

Fesztivál

Thealter: közönségdíjas lett a Felhő a nadrágban

Előző1 / 2
Használja a ← → (nyilakat) a lapozáshoz

A szabadkai Kosztolányi Dezső Színház Kokan Mladenovic rendezte produkciója, a Felhő a nadrágban című darab kapta a Thealter közönségdíját, a nemzetközi színházi fesztivál elismeréseit szombat este adták át Szegeden – tájékoztatta a szervező Maszk Egyesület az MTI-t.

Előző1 / 2
Használja a ← → (nyilakat) a lapozáshoz

Tovább olvasom

Fesztivál

Színházi, tánc és cirkuszi kavalkáddal (is) készül a Sziget Fesztivál

Ha a Sziget Fesztiválra gondolunk, évek óta már nem csak a koncertek jutnak az eszünkbe, hanem a gazdag összművészeti programok is. Idén is bőséges színházi, tánc és cirkuszi kínálattal készülnek a szervezők augusztus 8. és 14 között. A fesztiválozók nem csak a hazai, hanem a nemzetközi kortárs művészeti életből is ízelítőt kaphatnak – a fesztivál jellegéből fakadóan – akár strandpapucsban és fröccsel a kezükben.

(tovább…)

Tovább olvasom

Fesztivál

Vidor Fesztivál – Nagy klasszikusok és kortárs darabok a színházi versenyprogramban

A bohózattól a tragikomédiáig összesen tizennyolc szórakoztató színházi előadással várja a közönséget augusztus 24-től szeptember 1-jéig a Vidor Fesztivál Nyíregyházán. (tovább…)

Tovább olvasom
Hirdetés

Facebook

Hirdetés

Népszerű

%d blogger ezt szereti: