Maradjunk kapcsolatban!

BTF – Malkovich és Macujev is fellép a Budapesti Tavaszi Fesztiválon

John Malkovich amerikai színész, Gyenyisz Macujev orosz zongoraművész és Pumeza Matshikiza dél-afrikai énekesnő is fellép a Budapesti Tavaszi Fesztiválon március 31. és április 23. között – hangzott el az M1 aktuális csatorna pénteki adásában.

Bán Teodóra, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) ügyvezetője a műsorban elmondta, hogy a fesztiválon mások mellett Ivo Pogorelich zongoraművész, a Shanghai Quartet, Pumeza Matshikiza dél-afrikai énekesnő és Gyenyisz Macujev zongoraművész ad koncertet. John Malkovich A diktátor utolsó beszéde című előadásban lép színpadra, Dvorák Stabat Mater című művét a Prágai Filharmónia Kórusa, Liszt Koronázási miséjét az Osztrák-Magyar Haydn Filharmónia, a Bécsi Állami Opera kórusa és a Nemzeti Énekkar mutatja be.

Bán Teodóra kiemelte: Budapest felcsatlakozott a nagy nemzetközi világtérképre és immár a nagy kulturális eseményeknek, legkiválóbb produkcióknak tud a helyszíne lenni technikailag és adottságát tekintve is.

A BTF-en több mint 150 program, koncertek, kiállítások, színházi és táncelőadások várják csaknem 40 helyszínen az érdeklődőket.

Hirdetés

(nem)csakegykép(p)

A virtuális valóságot és a színpadi látványt egyesítő előadás a kolozsvári színházban

Tovább olvasom

Premier

Történelmi drámát mutat be az Újszínház pénteken

Herczeg Ferenc Bizánc című színművét mutatja be az Újszínház; a történelmi drámát Nagy Viktor rendezésében pénteken láthatja először a közönség. (tovább…)

Tovább olvasom

Ajánlom magam

II. Teátrum Neked!

Zentai Teátrumi Napok, 2018. február 21-24., Zentai Magyar Kamaraszínház

Folytatódik a Magyar Teátrumi Társaság tavaly útjára indított fesztiválja Zentán! Az idén már négy naposra bővült rendezvénysorozat, a II. Teátrum Neked! keretei között a vajdasági közönség egyaránt találkozhat gyermekeket- és felnőtteket megszólító színházi programokkal. (tovább…)

Tovább olvasom

Röviden

Ismét közös produkcióra készül a nemzeti színház és a nemzeti táncegyüttes

Az Egri csillagok előadására készül a Magyar Nemzeti Színház és a Magyar Nemzeti Táncegyüttes – hangzott el az M1 aktuális csatorna szombat délelőtti műsorában. (tovább…)

Tovább olvasom

Röviden

Gálaműsorral ünneplik vasárnap a magyar széppróza napját

Gálaműsorral, novellaíró versennyel, antológia-bemutatóval és koncerttel ünneplik vasárnap a magyar széppróza napját a budapesti Petőfi Irodalmi Múzeumban (PIM), a Nemzeti Színházban délután a Versek szódával programmal várják az érdeklődőket. (tovább…)

Tovább olvasom

Röviden

Barnák Lászlót választották a Szegedi Nemzeti Színház főigazgatójának

Barnák László színész-rendezőt választotta egyhangú döntéssel a Szegedi Nemzeti Színház főigazgatójának a Tisza-parti város közgyűlése pénteken. (tovább…)

Tovább olvasom
Hirdetés

Facebook

Hirdetés

Népszerű

%d blogger ezt szereti: