Bravúros beugrás egy nap alatt

Balázs Péter, a Szigligeti Színház igazgatója egy nap felkészüléssel vállalta Gróf Rottenberg szerepét Szolnokon, a Leányvásárban

 

A fordulatos, mozgalmas, lőporfüstös vadnyugati nagyoperett, látványos díszletekkel, gyönyörű kosztümökkel, kiváló énekesekkel, a társulat tagjaival és ismert vendégekkel, fülbemászó dallamokkal és nem utolsó sorban sok humorral és az elmaradhatatlan, romantikus szerelmi történettel eddig is igazán különlegesnek ígérkezett.

A főpróba hetében azonban az események nem várt fordulatot vettek. A Gróf Rottenberg szerepét kettős szereposztásban alakító színészek Mészáros István és Szirtes Gábor is váratlanul megbetegedtek, Mészáros István kórházba is került.

Kertész Marcella, Balázs Péter, Dósa Mátyás

Balázs Péter, a Szigligeti Színház igazgatója és az operett rendezője átgondolva a lehetőségeket, a döntését egyetlen pillanat alatt hozta meg: „Egyetlen megoldás, ha én ugrok be a szerepbe, vállalva annak minden következményét. A közel 50 tagú csapat – színészek, táncosok – és a több mint 30 fős zenekar valamint a háttérben dolgozók együtt készülnek a bemutatóra, mindent megtesznek a sikerért. Egy igazgatónak, aki a bemutató rendezője, nem mérlegelnie kell, hanem a közönségért és a társulatért meg kell tennie ezt a lépést, be kell ugrani a szerepbe”.

Balázs Péter, Lugosi Claudia

Az operett főpróbája után, a közönség szűnni nem akaró tapssal köszöntötte a szereplőket, és természetesen nagy ovációval a Gróf Rottenberg szerepébe beugró Balázs Pétert.

– Izgalmas dolog, nagyon nagy siker volt, már a főpróba is. Az ötletek, a poénok és az operett hangulata megtalálta a közönséget. Mielőbbi gyógyulást kívánok Mészáros Istvánnak és Szirtes Gábornak! – nyilatkozta Balázs Péter, a főpróbát követően.

S. B.G.