Biztos kézbe kerülhet a Karinthy Színház


Az Emberi Erőforrások Minisztériuma 300 millió forintos támogatást ad a Karinthy Színházat üzemeltető nonprofit kft. megvásárlásához.

Karinthy Márton, a színház alapító-tulajdonosának tavaly november 6-án bekövetkezett halála óta a színház működési nehézségekkel küzd. A Magyar Teátrumi Társaság kérvényezte a minisztériumnál, hogy kész a színház átvenni és megteremteni a teátrum biztos fennmaradási körülményeit. Az EMMI és a Társaság közös célja a színház kulturális örökségének megtartása, a Karinthy Márton vezetésével megteremtett művészi értékek továbbvitele.

A szerződés részleteiről a két félnek, a jelenlegi üzemeltető nonprofit kft-nek és a Teátrumi Társaságnak kell megegyeznie. A színház további működtetésében a Karinthy Márton által kialakított magánszínházi modellt szeretnék megtartani és továbbvinni. A jelenlegi támogatást a színház biztos szakmai kézbe helyezése érdekében nyújtja az EMMI, az évtizedes művészi értékeket szem előtt tartva.

A 300 millió forintos támogatási összeg a vételár és az átadás-átvétel költségeit fedezi, folyósításának feltétele pedig a jelenlegi tulajdonosokkal való megegyezés.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/magyarteatrum/public_html/wp-includes/functions.php on line 4344