Bálint András és Jordán Tamás közös produkcióját mutatják be a Rózsavölgyi Szalonban


Bálint András és Jordán Tamás közös produkcióját mutatják be a Rózsavölgyi Szalonban pénteken. A két színész Bálint+Jordán=160 címmel látható előadásában saját történetei mellé beemelte Molnár Ferenc írásait is.

Egy nagy generáció két legendás alakja, Bálint András és Jordán Tamás közös darabot írt – barátságukról, színházszenvedélyükről, szerencséről, tehetségről, társakról, kortársakról, hűségről, csalódásról. Arról, ami volt, ami van, és ami még lehet – olvasható a színház MTI-hez eljuttatott közleményében.
Az előadásnak azt a címet adták, Bálint+Jordán=160, hiszen mindkét színész ugyanabban az évben, 1943-ban született, az idén lesz 80 éves. Jordán Tamás január 15-én, Bálint András pedig április 26-án látta meg a napvilágot. Hétéves koruk óta barátok, szomszédok és osztálytársak voltak, egy színjátszókörbe jártak és mindketten ugyanazt a szakmát választották. Színészek lettek és színházigazgatók. Bálint András a Radnóti Színházat, Jordán Tamás a Nemzeti Színházat és a szombathelyi Weöres Sándor Színházat vezette.
Történeteikből darabot írtak, és kétszemélyes előadásukba “vendégül hívták” közös kedvencüket, Molnár Ferencet, az egykori budapesti polgárság íróját, aki az újságíró-krónikás pontosságával ismerte a száz évvel ezelőtti város életét.
A Rózsavölgyi Szalon előadása a főváros 150. születésnapjához is kötődik.