Balázs Péter – A szeretet útján

Spangel Péter interjúkötete

December 16-án csütörtökön, 17 órakor Szolnokon, a Verseghy Ferenc Megyei könyvtárban mutatják be a Kairosz Könyvkiadó, Magyarnak lenni sorozatának legújabb kötetét. A szeretet útján című könyvben Balázs Péterrel, a Szolnoki Szigligeti Színház igazgató-rendezőjével a szerző, Spangel Péter beszélget.

„Emelkedett érzésem van, derűs vagyok, nagyon sok dolgom van még. Szeretném, hogy ha a régóta kiérlelt és százszor-ezerszer átgondolt polgári mezsgyén haladna tovább az ország, és Magyarország újra elfoglalná Európában azt a helyét, amelyre Klebelsberg Kunó, a Csonka-Magyarország nagyszerű kultuszminisztere, az ész és a szellem embere is lehetőséget adott. Egy nagyon vesztes országból az akkori Európa egyik legjobban prosperáló nemzetét varázsolta. Remélem, hogy megérem még az olyan konszolidációt, amelyben nem fogjuk tudni azt, hogy kik foglalkoznak az egyes minisztériumok irányításával, mert mindenki a megfelelő helyen, megfelelő hozzáértéssel dolgozik.” – vallja önmagáról többek között a közkedvelt művész, aki 2007-ben vette át a szolnoki színház vezetését.

Balázs Péter

Eddigi életpályájának legtartalmasabb időszakát éli most, melyet sikertörténetnek érez. Igazgatóként egy teljes alkotóközösségért felelős, de nem íróasztal mögül bölcs tanácsokat osztogató, önmagát felsőbbrendűnek tartó, mindenkinél mindent jobban tudó direktorként, hanem egyenrangú társként. Balázs Péter közvetlen stílusban, derűvel, fanyar humorral mondja el izgalmas, érdekfeszítő, keserű csalódásoktól és megpróbáltatásoktól sem mentes élettörténetét, melynek során sokat segített neki a kiegyensúlyozott, harmonikus családi háttér.