Az internetfüggőségről szól a Szent Imre Gimnázium musicalje

A mai fiatal generáció egyik legégetőbb problémáját, az internetfüggőség témáját járja körül a 10. szint című musical, amelyet a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium tanulói adnak elő nagy sikerrel.

"Előző zenés darabunk, a két évvel ezelőtt bemutatott Rohamivók a fiatalok alkohol- és drogproblémáiról szólt és nagy érdeklődés kísérte az előadásokat, de a szereplők időközben leérettségiztek. Az új darabban is aktuális témák kerülnek elő, az internetfüggőség mellett a közösségi médián történő zaklatások" – mondta Kovácsházi István operaénekes, a 10. szint írója, rendezője, zeneszerzője az M1 aktuális csatorna csütörtök délelőtti műsorában.

Mint kifejtette, az iskola tanulói közül nagyon sokat tanulnak zenét, énekelnek, ami megkönnyíti a darab előadását. A 10. szintet a tervek szerint más iskolákban is előadják.

A musical főszereplője Varga Balázs, a gimnázium tanulója arról beszélt a műsorban, hogy az általa alakított fiatal elszigetelődik a külvilágtól a netfüggőség miatt, végül külső segítséggel, egy pszichológus segítségével tud kilábalni a problémából.

A 10. szint legközelebb december 4-én látható a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnáziumban.