Az Argentin követségen is bemutatkozik a cirkuszművészet

Cirkuszművészek is fellépnek hétfőn az argentin nagykövetség fogadásán, ahol Fekete Péter, a fővárosi nagycirkusz igazgatója a diplomáciai küldöttségek felé tolmácsolja meghívását a XII. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztiválra.“Ma este fogom tolmácsolni a meghívásomat a diplomáciai küldöttségek felé a XII. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztiválra, amelyet január 8. és 14. között rendezünk meg a Fővárosi Nagycirkuszban” – mondta el az MTI-nek Fekete Péter.

A cirkuszművészet megújításért is felelős miniszteri biztos kiemelte, hogy a fesztiválhoz kapcsolódó kísérőprogramok között a 250 év Cirkusz, 250 méter cirkuszművészet című kiállítás 250 tablóján idézik fel Európa cirkusztörténetét.

A tablók időrendi sorrendben követik egymást és egy-egy emlékezetes pillanatra fókuszálnak majd. A kiállítás központi eleme egy 13 méter átmérőjű manézs lesz a benne helyet foglaló öt méter magas lószoborral, amelyet egy csősátor ölel majd körbe. Ebben különböző cirkuszi rekvizitumokat állítanak ki. A nagycirkusz előtt felállított bemutatót január 8-tól lehet majd megtekinteni.

Fekete Péter elmondta azt is, hogy a fogadáson fellép Halasi Márk artista, aki hét éven át volt a Cirque du Soleil Varekai című darabjának címszereplője, a Nagycirkuszzenekara barokk mini-koncertet ad, de bemutatja buborékfújó számát az argentin Agustín Viglione bűvész is, akit a közönség december 31-ig tekinthet meg a Fővárosi Nagycirkusz Csodagömb – Cirkuszi Nagykarácsony című előadásában.

A budapesti intézmény az év utolsó napján bezárja kapuit és “gőzerővel készül” a januári fesztiválra, amely után, március 15-ig a seregszemle legjobb számaiból összeállított új műsorral várja a közönséget az intézmény – fűzte hozzá az igazgató.