Átadták az V. Magyar Teátrum Nyári Fesztivál díjait Szarvason

Első alkalommal díjazták a színházművészet mellett a cirkusz- és táncművészeket szerdán, az V. Magyar Teátrum Nyári Fesztivál Díjátadó Gálán Szarvason.

A Szarvasi Vízi Színházban már hagyománynak számít, hogy cirkuszművészeti és táncművészeti produkciók is helyet kapnak a teátrum nyári programjában, ezért a díjátadó gálán idén először vezették be az új kategóriákat – mondta Ragány Misa, a Békéscsabai Jókai Színház sajtóreferense az MTI-nek.

A legjobb női artistaművész Komenda Zsófia, a legjobb férfi artista Illés Renátó lett.

A legjobb női táncművésznek Tóth Karolinát, a legjobb férfi táncművésznek Bolla Dánielt választották.

A legkreatívabb táncjáték díját az egri Gárdonyi Géza Színház és az Inversedance/Fodor Zoltán Társulat Traviata című táncjátéka nyerte el. A leglátványosabb táncjáték a Soproni Petőfi Színház és a Sopron Balett közös darabja, az Álmos legendája lett.

A legjobb koreográfia díját a Dunaújvárosi Bartók Táncszínház Rómeó és Júlia című táncjátéka érdemelte ki.

A legjobb női főszereplő Erdélyi Tímea lett a szarvasi Cervinus Teátrum Lili bárónő című előadásában nyújtott alakításával. A legjobb férfi főszereplő díját Szomor György érdemelte ki az ExperiDance Produkció Gyöngyhajú lány balladája című előadásában nyújtott alakításával.

Fehér Tímea lett a legjobb női mellékszereplő a Békéscsabai Jókai Színház Mezítláb a parkban című előadásában nyújtott alakításával. A férfiaknál Kardos Róbert érdemelte ki a legjobb mellékszereplő díját a Budaörsi Latinovits Színház Legyetek jók, ha tudtok! című előadásával.

A legjobb rendező Cseke Péter lett, aki a Boeing, Boeing című vígjátékot vitte színre a kecskeméti Katona József Színház társulatával.
A legjobb prózai előadás díját a Békéscsabai Jókai Színház Mezítláb a parkban című vígjátéka érdemelte ki.

A legjobb zenés előadás az ExperiDance Produkció Omega-musicalje, a Gyöngyhajú lány balladája lett. A leglátványosabb előadás díjat a József Attila Színház Angyalföldi ballada című előadása nyerte el. Szarka Gyula zeneszerzői különdíjat kapott új zenemű megalkotásáért, az Álmos legendája című táncjáték kísérőzenéjének komponálásáért.

A Zentai Magyar Kamaraszínház A magyarságtudat és a magyar nyelv megőrzéséért díjat vehetett át A csillagfiú című mesejátékáért és kitartó színjátszói tevékenységéért.

Szarvas város önkormányzata nagydíjat adományozott a Szarvasi Cervinus Teátrum társulatának és főrendezőjének, Varga Viktornak a Lili bárónő című operett “színvonalas, látványos és szórakoztató előadásáért”. Továbbá nagydíjat adtak a Cirkuszmisszó Fesztivál című előadásnak és rendezőjének, Fekete Péternek, a “cirkuszművészet megújítása érdekében folytatott kimagasló tevékenységért”.

A díjátadó gála után a Monte Cristo grófja című musical jubileumi, századik előadását tekinthette meg a közönség.