Átadták az Arany Medál közönségdíjat

Az elismerést Nádas Péter író, Enyedi Ildikó filmrendező, Piros Ildikó, Schneider Zoltán és Huszárik Kata színművész, valamint ifj. Vidnyánszky Attila színművész-rendező vette át a Bethlen Téri Színházban.

A közönségdíjat Mészáros Márton kulturális újságíró alapította. Az idei a kilencedik év, amikor a közönség döntött arról, hogy kik kapják az elismeréseket – olvasható a Bethlen Téri Színház MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írják, a díjátadó házigazdája Juhász Anna irodalmár, kulturális menedzser, Juhász Ferenc költő lánya lesz, a gálán a Blahalouisiana zenekar énekesnője, Schoblocher Barbara és basszusgitárosa, Jancsó Gábor önálló akusztikus műsorukkal köszöntik a díjazottakat.

Budapest, 2017. december 13.
Szirtes Tamás rendező laudációt mond, mielőtt átadta az életműdíjat Piros Ildikó színművésznek (b) az Arany Medál-díjak átadási ünnepségén a Bethlen-téri Színházban 2017. december 13-án. A díjra a közönség az interneten, valamint a Bethlen Téri Színházban szavazhatott.
MTI Fotó: Kovács Attila

 

Az év írójának Nádas Pétert, az év filmrendezőjének Enyedi Ildikót választotta a közönség. Piros Ildikó színművész az Arany Medál életműdíjat vehette át szerdán.

Schneider Zoltán Az év színésze, Huszárik Kata Az év színésznője Arany Medál díját kapja, a legígéretesebb fiatal tehetségnek járó elismerést pedig ifj. Vidnyánszky Attila kapta.

A díjat – amely nem jár pénzjutalommal – hat kategóriában szavazza meg a közönség. Az Arany Medál-díjra bárki leadhatta szavazatát az interneten, valamint a Bethlen Téri Színházban kijelölt szavazófelületen. A közönségnek egy hónap állt rendelkezésére, hogy november 29-ig online elküldje szavazatát. A díj létrehozásakor megfogalmazott feltételek szerint kizárólag élő személyre lehetett szavazni, és az elmúlt év alkotásaihoz, írók esetében kötetmegjelenéshez, színészeknél, rendezőknél pedig filmben, színpadi darabban nyújtott közreműködéshez kötött az érvényes szavazat.

 


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/magyarteatrum/public_html/wp-includes/functions.php on line 4344