Átadták az Arany Medál közönségdíjat

Az elismerést Nádas Péter író, Enyedi Ildikó filmrendező, Piros Ildikó, Schneider Zoltán és Huszárik Kata színművész, valamint ifj. Vidnyánszky Attila színművész-rendező vette át a Bethlen Téri Színházban.

A közönségdíjat Mészáros Márton kulturális újságíró alapította. Az idei a kilencedik év, amikor a közönség döntött arról, hogy kik kapják az elismeréseket – olvasható a Bethlen Téri Színház MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írják, a díjátadó házigazdája Juhász Anna irodalmár, kulturális menedzser, Juhász Ferenc költő lánya lesz, a gálán a Blahalouisiana zenekar énekesnője, Schoblocher Barbara és basszusgitárosa, Jancsó Gábor önálló akusztikus műsorukkal köszöntik a díjazottakat.

Budapest, 2017. december 13.
Szirtes Tamás rendező laudációt mond, mielőtt átadta az életműdíjat Piros Ildikó színművésznek (b) az Arany Medál-díjak átadási ünnepségén a Bethlen-téri Színházban 2017. december 13-án. A díjra a közönség az interneten, valamint a Bethlen Téri Színházban szavazhatott.
MTI Fotó: Kovács Attila

 

Az év írójának Nádas Pétert, az év filmrendezőjének Enyedi Ildikót választotta a közönség. Piros Ildikó színművész az Arany Medál életműdíjat vehette át szerdán.

Schneider Zoltán Az év színésze, Huszárik Kata Az év színésznője Arany Medál díját kapja, a legígéretesebb fiatal tehetségnek járó elismerést pedig ifj. Vidnyánszky Attila kapta.

A díjat – amely nem jár pénzjutalommal – hat kategóriában szavazza meg a közönség. Az Arany Medál-díjra bárki leadhatta szavazatát az interneten, valamint a Bethlen Téri Színházban kijelölt szavazófelületen. A közönségnek egy hónap állt rendelkezésére, hogy november 29-ig online elküldje szavazatát. A díj létrehozásakor megfogalmazott feltételek szerint kizárólag élő személyre lehetett szavazni, és az elmúlt év alkotásaihoz, írók esetében kötetmegjelenéshez, színészeknél, rendezőknél pedig filmben, színpadi darabban nyújtott közreműködéshez kötött az érvényes szavazat.