Maradjunk kapcsolatban!

Röviden

Ady-est a Veszprémi Petőfi Színházban középiskolások részvételével

Készült

on

Az Ádámok és Évák ünnepe sorozat keretében Ady-estet mutatnak be középiskolások a Veszprémi Petőfi Színházban szombaton. Hat iskola diákjai szerepelnek önálló jelenetekkel, Ady-verseket és levélrészleteket osztva meg a közönséggel – tájékoztatta pénteken az MTI-t a teátrum igazgatóhelyettese.

Kellerné Egresi Zsuzsanna elmondta, hogy kilencedik alkalommal csatlakoznak a Szolnoki Szigligeti Színház által elindított kezdeményezéshez. Hozzátette, hogy az országban egyedülálló módon fogyatékkal élő diákok is színpadra állnak az est során.

A magyar kultúra napjához kapcsolódó szombati esten a nézők hat, egyenként negyedórás jelenetet láthatnak majd, amelyeket Palásthy Bea színművész rendezett teljes előadássá.

A diákok közel fél évig készültek a fellépésre, amelynek apropója Ady Endre halálának századik évfordulója. A fellépő fiatalok nagyrészt már működő színjátszó csoportok tagjai, a veszprémi Táncsics iskolában azonban kifejezetten erre az alkalomra állt össze egy közösség – jegyezte meg az igazgatóhelyettes.

Az előadásra jelképes összegért, száz forintért lehet jegyet váltani – fűzte hozzá.

Hirdetés


Hirdetés

Facebook

Hirdetés

Népszerű