Advent a színházban


A Tomcsa Sándor Színház Udvarhely Bábműhely tagozata előadással készül az adventi időszak beköszöntére. A kicsik és nagyok a Gyermek születék-et, a hagyományos betlehemes játék alapjaira építő, zenés-bábos előadást a december elsejei bemutatón tekinthetik meg,

„Nagyon régen történt mind az, amiről szó esik, olyan régen, hogy akkor még egyetlen élőlény sem lakta a földet. Nem voltak házak, se kicsik, se nagyok. Nem voltak utcák, boltok, iskolák. Nem volt anya, apa és jóéjtpuszi sem volt, és születésnapod sem. Nem volt hang meg fény. Nem volt más csak a nagy üresség, a semmi.

Az előadásunk pedig arról szól, ami ezután következett: Ádám és Éva botlásáról – valamint beszélünk egy gyermekről, az Isten Fiáról, aki sok évvel ezelőtt egy istállóban született, hogy Ádám és Éva vétkét eltörölje és példát mutasson az isteni tervről: a Szeretetről.” – fogalmaz az előadás rendezője, Lukács Emőke, aki ez alkalommal Kőmíves Boróka színésznővel és Osváth Ildikó vendégművésszel dolgozik együtt.

Az előadást a színház épületében ideiglenesen kialakított „Pincestúdióban” tekinthetik meg a nézők, amely a régi Siculus helyén található.

A december 1-én, 18 órától tartott bemutató után a nézők az alábbi időpontokban tekinthetik meg az előadást:

dec. 2-án, hétfőn, 18 órától.

dec. 5-én, csütörtökön, 10 órától.

dec. 6-án, pénteken 10 és 12 órától.

dec. 8-án, vasárnap 18 órától.

dec. 9-én, hétfőn, 10 és 12 órától.

dec. 10-én, kedden, 10 és 12 órától.

Az utolsó előadás egybefonódik a városunkban már hagyományossá vált Karácsonyi Vásár programjával, így dec. 22-én, 18 órától tekinthető majd meg a Tamási Áron Gimnázium Nyirő József dísztermében.

Szereplők:

Kőmíves Boróka

Lukács Emőke

Osváth Ildikó m.v.

Hang: Boca Hunor-Lehel

Fény: Tordai István-Árpád

Ügyelő: Máthé Miklós Mónika

Díszlet- és jelmezterv: Bíró Boglárka m.v.

Bábok: Lénárt András, Bíró Boglárka m.v.

zene: Osváth Ildikó m.v.

rendező: Lukács Emőke