A XV. Magyar Drámaíró Verseny a Békés Megyei Jókai Színházban

Március 27-28-án Három drámaíró – Három rendező – Három színészcsapat verseng a közönség és a zsüri kegyeiért a Jókai Színház összes termeiben. Közönségünk végig kísérheti három egyfelvonásos dráma megszületését a témaválasztástól a díszbemutatóig, mindössze 48 óra alatt!

Erre a bravúrra idén három határon túli drámaírót kért fel a versenyt rendező, A XXI. Század Magyar Drámájáért Alapítvány vezetése. A szerzők név szerint:

                – Láng Zsolt

                – Gobby Fehér Gyula

                – Brestyánszki Boros Rozália

Mi lesz?

Pénteken este a három drámaíró a Békés Megyei Hírlap aznapi számából kap egy hírt. Ebből szombat hajnalra színdarabot írnak.

Szombaton a három színészcsapat a rendezővel kezelésbe veszi a megírt darabokat, és körülbelül 45 perces előadásokat készítenek belőlük zenével, fénnyel, hanggal, minden színházi eszközzel, amit csak fellelnek az épületben. Este kikapcsolódásként mindenki megtekinti a Temesvári Csiky Gergely Színház vendégjátékát, az Amor omnia című előadást.

Vasárnap egész nap munka: a rendezők és az írók a színészekkel egész nap őrülten próbálnak, és este 6 órakor a Jókai színház színpadán bemutatják a megszületett darabokat.

Na, de hol érdekel ez engem?

Reméljük a helyszínen. A két napon a színház épülete nyitva áll az érdeklődők előtt. Tekintse meg, legyen részese az előadások megszületésének! Izguljon együtt kedvenc csapatával, és szurkoljon nekik, hogy megnyerjék a drámaíró versenyt. Vagy kémleje ki a konkurenciát, és szurkoljon tovább nekik, ha sokkal szimpatikusabbak. Mindenesetre, vasárnap este a díszelőadást ki ne hagyja, legyen részese a magyar irodalomtörténet egyszeri és megismételhetetlen pillanatának!