A Pál utcai fiúk címmel új zenés produkciót mutat be a Vígszínház

A Pál utcai fiúk címmel új zenés produkciót mutat be a Vígszínház szombat este; a Molnár Ferenc regényéből készült előadást Dés László és Geszti Péter dalaival, Marton László rendezésében láthatja a közönség.

Molnár Ferenc világhírű regényéből a szövegkönyvet Grecsó Krisztián írta, a dalokon a Dés László-Geszti Péter szerzőpáros dolgozott együtt, húsz évvel A dzsungel könyve sikere után – olvasható a színház MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írják, Marton László rendező teremtette meg a Vígszínházban azt a hagyományt, hogy a fiatalokat is megszólító új zenés műveket mutatnak be, teret adva a magyar zeneszerzőknek. E sorozat újabb állomása A Pál utcai fiúk.

“A magyar irodalom egyik legszívbemarkolóbb alkotása, felnőtteket, fiatalokat egyaránt megérint” – írják, hozzátéve: közös gondolkodásunk és közbeszédünk része lett a grund, amely a miénk, ahogy Dés-Geszti betétdalában éneklik a szereplők.

“Mindnyájan emlékezünk az einstandolásra, amikor a vörösinges Pásztorok elrabolják Nemecsek kedvenc üveggolyóit, emlékezünk a gittegyletre, a Füvészkertre, a csatára a grundon, és Nemecsekre, aki feláldozta magát a grundért és a társaiért” – olvasható az előadás ismertetőjében.

Pál utcaiakként és vörösingesekként a Vígszínház fiatal művészei, a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói, valamint a Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakközépiskola színész- és táncos képzésének növendékei láthatók.

A közleményben a Nemecseket játszó Vecsei Miklóst idézik, aki elmondta: “őszintén hiszek abban, hogy az előadás időtartamára a Vígszínház a grunddá válik, a kakasülőtől a takarásig”.

Bokaként – a Jó estét nyár, jó estét szerelem és A padlás zenés főszerepeit, valamint az Óz, a csodák csodája Bádogemberét is játszó – Wunderlich József lép színpadra, Áts Ferit, a vörösingesek vezérét Józan László, Rácz tanár urat Fesztbaum Béla alakítja.

A színpadi változat létrehozásában részt vett Marton László és Radnóti Zsuzsa dramaturg, Török Sándor átdolgozásának néhány elemét felhasználva. Az előadás koreográfusa Horváth Csaba, a díszlettervező Khell Csörsz, a jelmeztervező Benedek Mari. A zeneszerző kreatív munkatársa Dés András volt.

A Pál utcai fiúk 2016-os előadásainak jegyei nagyrészt már elfogytak, a szilveszteri előadásokra válthatók még jegyek. A januári előadásokra a jegyek értékesítése november 10-én kezdődik. Az előadás zenei anyaga november 4-től megvásárolható.