A padlás Kézdivásárhelyen

„Nekünk itt van dolgunk, itt vannak álmaink.”

A most alakuló kézdivásárhelyi Városi Színház idén, 2010. március 21-én mutatta be A padlás című „félig mese-félig musical” előadását, mely Presser Gábor – Sztevanovity Dusán – Horváth Péter  világhírű szerzők alkotása. A produkció itthon, Erdélyben született meg, magyarországi közreműködéssel.

A zene, a látvány, és a színészi munka a hétköznapok és a művészet között olyan hidat épített,  amely magával ragadja a nézőt, olyan helyet teremt, ahol a vágyak és a remény otthonra találnak.

Az előadás rávilágít arra, hogy a rendszer, amelyben élünk, nem működik. Fontos, hogy lássunk magunk előtt egy megoldást, kiutat a hétköznapok rohanásából, feltöltődjünk, kinyíljunk a jóra, a szépre, a lényegesre. A padlás tele van csodákkal, aprókkal és hatalmasakkal, emberiekkel és emberfölöttiekkel. Hatalmas segítség, hogy kinyíljanak előttünk új ajtók egy vidámsággal, tánccal, dallal telített élet felé, így még az egyszerű szilvásgombóc is ízletesebbé, zamatosabbá válik.

Maroknyi színházi és nem színházi ember együttesen szembe megy a körülményekkel és megvalósítják álmukat Kézdivásárhely szívében. Mi már megtettük a döntő lépést. Minden nap egy új kihívás számunkra, minden pillanat bizonyíték a felkészültségünkre, elszántságunkra. Az alkotás vágya a vezérlő csillagunk.

Bízunk benne, hogy összefogással, szeretettel, elérjük a célunkat itthon és osztozhatunk az örömben, amely körüllengi A padlást, személyes életünket és Kézdivásárhely színházi életének jövőjét.

Barabás Réka