A magyar dráma napja – Nyílt nap a Soproni Petőfi Színházban

Nyílt napot rendez szombaton, a magyar dráma napján a Soproni Petőfi Színház; jó idő esetén az épület előtti téren, ha esik az eső, a teátrumban rendezik a kísérőprogramokat.

Varga Róbert sajtófőnök az MTI-nek elmondta: kora délután Carlo Goldoni Két úr szolgája című darabjának próbájába pillanthat be a közönség, ez lesz az idei évad első nagyszínházi előadása a teátrumban. A kicsiket 14 órától Huzella Péter Kossuth-díjas előadóművész Garabonciás Péter című gyerekműsora várja, ugyanekkor kezdődik a színházi kulisszajárás is.

Minden érdeklődő bepillanthat a függöny mögé, a jelmeztárba, a technika szerelmesei pedig óriás keverőpultokat és profi fénytechnikát is láthatnak. A 15-20 fős csoportok folyamatosan indulnak a bő félórás túrákra – mondta el Varga Róbert.

Délután háromkor kezdődik a középkori francia bohózatokból összerakott mulattatójáték, a Szamártestamentum előadása, ötkor az Utazás Karinthyába című zenés felolvasó színpadi show, egy órával később pedig Bonyár Judit Edith Piaf-sanzonestje.

Hozzátette: a programot este hétkor a Dinamit, a Mini és a Skorpió billentyűseként ismert Papp Gyula koncertje zárja. A látogatókat a színház művészei zsíros kenyérrel kínálják, amelyet a Soproni Bormarketing Műhely helyi boraival öblíthetnek le a felnőttek.