A következő évadban ismét Ádámok és Évák ünnepe a Szigligetiben

Idén nyáron is megrendezik az ökumenikus napokat, a  készülnek az Ádámok és Évák ünnepének folytatására, illetve a következő évadban is színvonalas darabokat mutatnak be — hangzott el kedden a szolnoki Szigligeti Színház sajtótájékoztatóján.

Idén a Biblia egy-egy történetét állíthatják színpadra a diákok. Azt, hogy az ó- vagy újszövetségből választanak-e, a jelentkezők számától függ. — Az iskoláknak június 4-ig kell leadniuk a jelentkezésüket elektronikus úton. A történeteket a Szolnoki Ökumenikus Lelkészkör tagjai választják ki — mondta Balázs Péter, a színház igazgatója.
Az Ökumenikus Napok június 13-tól 20-ig tartanak Szolnokon. Ezalatt lesz Szeretet Juniális a Belvárosi Szentháromság templom kertjében, filmvetítés, zenés, rendhagyó irodalmi est stb.

A 2010/2011-es évadban a nagyszínpadon a következő darabok lesznek láthatóak: Molnár Ferenc: Az üvegcipő, Kacsóh-Heltai-Bakonyi: János vitéz, Bródy Sándor: A tanítónő, Szilágyi-Eisemann: Én és a kisöcsém, Schiller: Ármány és szerelem, Webber-Rice: Jézus Krisztus Szupersztár. A Szín-Mű-Hely névre keresztelt egykori szobaszínházban bemutatott előadások: Dario Niccodemi: Hajnalban, délben, este; Richard Harris: Csupa balláb; Péreli-Aldobolyi-G. Dénes: Roncsderby, Márai Sándor: Kaland; A. A. Milne: Micimackó.

Forrás: http://www.szoljon.hu/ , Szigligeti Színház