A Jókai Színház sikere a fővárosban

A Rivalda fesztiválon, amely a legjobb vidéki színházak budapesti seregszemléje, a Békés Megyei Jókai Színház a megnyerhető négy díjból kettőt besöpört. Tarsoly Kriszta a legjobb női alakítás, míg az Edith és Marlene a közönségdíjat hozta haza a Thália Színházból, zúgó vastaps mellett.

 

 

Tarsoly Kriszta, mint Edith Piaf

A május 7 és 18 között rendezett fesztiválon tizenhárom vidéki színház mutatkozott be versenyprogrammal. Közülük a Békés megyei teátrum előadását a közönség, a Kritikusok Céhe által delegált szakmai zsűri pedig Tarsoly Krisztina Edith Piaf alakítását tartotta a legtöbbre a kedden tartott díjkiosztón.

Image

Rádai Andrea kritikus a díj indoklásában kiemelte: totális meglepetés volt számukra, amint Tarsoly Kriszta nem csak Piaf énekstílusát, de görnyedt testtartását, drámai koboldszerű lényét, és egész életívét is hátborzongatóan hitelesen jelenítette meg, szinte lemeztelenítve lelkét a közönség színe előtt, méltó ellenpárjaként az egyébként szintén kitűnőnek ítélt Kara Tünde által megformált szoborszerű, a profizmus állarcát pillanatra sem letevő Marlene Dietrichjének. A színdarab elsöprő sikerét, és a közönségdíjat talán nem is szükséges magyarázni, a Tarsoly Kriszta távollétében a díjat átvevő Fekete Péter csak annyit mondott, az itt hallható tapsot, most összecsomagolva elviszi és átadja a jelenleg éppen Ukrajnában a Khersoni Nemzetközi Színházi Fesztiválon játszó fiatal művésznőnek.

A Jókai Színház Edith és Marlene előadása így már három komoly díjat nyert az elmúlt évben, és bizonyítva az itt zajló hatalmas munkát tovább szilárdította a színház pozícióját az elismert vidéki műhelyek sorában. Pataki Éva színművét, Tege Antal rendezésében, Gulyás Levente zenei kíséretével a következő évadban is műsoron tartja a Békés megyei teátrum.