Maradjunk kapcsolatban!

A János Vitéz zenés adaptációjának ősbemutatója lesz Debrecenben

A Nagyerdei Szabadtéri Játékokon lesz a János Vitéz alapján készült zenés mű, az Ezüstbojtár ősbemutatója – jelentették be a szervezők szerdán sajtótájékoztatón, Debrecenben.

A darabot a debreceni Csokonai Színház és a Nagyerdei Szabadtéri Játékok együttműködésében mutatják be június 22-én.

Gemza Péter, a Csokonai Nemzeti Színház művészeti vezetője fontosnak nevezte, hogy olyan ősbemutatók kerülnek a szabadtéri színház nyári, majd ősztől a Csokonai Színház repertoárjába, amelyek helyi értékekre épülnek.

Bódor Edit, a Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője emlékezetett: tavaly a Kőműves Kelemen című rockballada bemutatójával kezdődött az együttműködés.

Fontos üzenete ennek az együttműködésnek, hogy olyan klasszikus történetek kerülnek fókuszba, amelyek ma is erkölcsi tanulságokat közvetítenek.

Az Ezüstbojtár, amely a János Vitéz modern feldolgozása, ilyen alkotás – mondta.

Bejelentette: az iskolák javaslatai alapján több gyerek ingyen tekintheti meg a darabot.

A mai világról szól ez a zenés játék – mondta Jantyik Zsolt szövegíró-zeneszerző.

A PG Csoport alkotója kiemelte: az Ezüstbojtár írásakor döbbent rá, hogy több mint 170 év telt el az eredeti mű megírása óta, de "nem változott semmi".

Hozzátette: a nagyszínpadra alkalmazott változat Fekete Péter rendezésében lesz látható a nagyerdei szabadtéri színpadon.

Mészáros Ibolya, a Csokonai Színház színművésze kiemelte: rendkívül inspiráló a közös munka a PG Csoport tagjaival.

Hirdetés

Cirkuszművészet

Pilinszky Egyenes labirintusa a Fővárosi Nagycirkusz stúdióterében

Cirkoratórium

„Abszurd rendezetlenség és mérnökien tudatos szerkesztés egysége: a véletlen uralma, mely vaskövetkezetkezetességű törvények parancsát juttatja érvényre” – fogalmazott Pilinszky Négysorosáról egy méltatlanul kevésszer idézett irodalomprofesszor, Tamás Attila. Ha élne, jelen lett volna a Hegymegi Máté rendezte Egyenes labirintus-bemutatón, s alighanem az önmagát idéző szavakkal tiszteleg.

(tovább…)

Tovább olvasom

Premier

A vámpír és az Oberon látható az Erkelben

Pénteken Heinrich Marschner A vámpír című műve hangzik el koncertszerű változatban, vasárnap a Kolozsvári Magyar Opera mutatja be Carl Maria von Weber Oberon című alkotását a budapesti Erkel Színházban. (tovább…)

Tovább olvasom

Premier

Mondj egy mesét! címmel készül bemutatóra a Kolibri Színház

Mondj egy mesét! címmel láthatja a közönség a Kolibri Színház legújabb, improvizációra épülő előadását szombaton Budapesten. (tovább…)

Tovább olvasom

Röviden

Elhunyt Ujlaky László Jászai Mari-díjas színművész

Életének 76. évében, kedden elhunyt Ujlaky László Jászai Mari-díjas színművész – közölte a Nemzeti Színházszerdán az MTI-vel. (tovább…)

Tovább olvasom

Premier

Spanyol rendező előadását mutatják be a kolozsvári magyar színházban

Paco Alfonsín spanyol rendező Csehov Regény nagybőgővel című novellája nyomán készült előadását mutatják be szombaton a kolozsvári magyar színházban. (tovább…)

Tovább olvasom

Évadmustra

A Tóték Egerben

Bartalaposi capriccio

TÓTÉK PRODUKCIÓ – a történelem cirkuszának artistái lépnek színre Egerben. Vadonatúj világszámokról nem beszélhetünk, hiszen az emlékezetes filmszatírát – Fábri Zoltán rendezésében, Latinovits Zoltánnal Az őrnagy szerepében – 1969-ben kezdték vetíteni a mozik, sőt Örkény Istvánnak, a kisregényéből maga írta tragikomédiáját már 1967-ben bemutatta a Thália Színház, s az óta levehetetlen darabja a színházi repertoároknak országszerte. Szerepbravúrok sorát kínálja.

(tovább…)

Tovább olvasom
Hirdetés

Facebook

Hirdetés

Népszerű

%d blogger ezt szereti: