A Csókos asszonyt is bemutatják a Zsombói Szabadtéri Színpadon

A Csókos asszony című operettet is láthatja a közönség a Zsombói Szabadtéri Színpadon, amelynek nyári programkínálatában a 100 Tagú Cigányzenekar fellépése, két ExperiDance-produkció és a Lúdas Matyi című musical bemutatója is szerepel.

    A Csókos asszonyt Esztergályos Cecília, Verebes István, Mahó Andrea, Oszter Sándor és Gundel Takács Gábor szereplésével, Halasi Imre rendezésében mutatják be.
    Hajdu Lajos főszervező a Zsombói Szabadtéri Színpad keddi budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: a Szegedtől mintegy 20 kilométerre fekvő nagyközség szabadtéri színpada 5. alkalommal várja a közönséget, az idén július 7. és augusztus 6. között. A 2017-es programkínálat az eddigieknél is gazdagabb lesz, 5 produkciót mutatnak be, 8 előadásban. Nemcsak vendégelőadások, hanem saját produkciók is láthatók lesznek, két helyszínen.
    Elmondta: az előadássorozat július 7-én és 8-án a Lúdas Matyi című musicallel indul. Az ExperiDance tánctársulat július 21-én az Én, Leonardo – A fény születése, 23-án a Nostradamus – Világok vándora című darabbal szerepel, 29-én a 100 Tagú Cigányzenekar lép fel vendégeivel, a Csókos asszony augusztus 4-5-6-án látható.
    A Zsombói Szabadtéri Színpadra a jövő évadban több mint 10 ezer vendéget várnak.
    A sport- és szabadidőközpont erdővel övezett területén épül fel az 1500 férőhelyes nézőtér és a mintegy 300 négyzetméteres színpad, ahol hat estén át várják a közönséget. Itt mutatják be Zerkovitz Béla Csókos asszony című művét, az ExperiDance két táncelőadását és itt látható a 100 Tagú Cigányzenekar, melynek koncertjén a Balkan Fanatik és a Mayossa Táncegyüttes is fellép – mondta.
    A másik helyszín a Rózsa Sándor Csárda, amely a környező erdővel szolgál hátteréül az előadásoknak. A 600 férőhelyes nézőtérrel rendelkező helyszínen a Lúdas Matyi látható két alkalommal – mondta.
    Korognai Károly, a színház művészeti vezetője elmondta: ő javasolta, hogy mutassák be a Csókos asszonyt, amelyet azért is választottak, mert igazodtak a szegedi szabadtéri színpad műsorához, amelyben az idén nem szerepel operett.
    Halasi Imre rendező azt mondta, ez egy olyan jó történet, amit illik nem elrontani, a darabot nem megújítani kell, hanem gondozni, életben tartani. A főkomornyik szerepére Gundel Takács Gábor műsorvezető, sportriportert kérték fel, aki elmondta: valamikor játszott amatőrszínházban, filmekben is feltűnt, de ilyen súlyú felkérést, ilyen neves színészekkel most kapott először. Azonban kis szerepről van szó, amely se ének-, se tánc-tudást nem igényel.
    Oszter Sándor elmondta: a legenda szerint Rózsa Sándor kedvenc csárdájánál lévő színpadon játszották tavaly a Rózsa Sándor Legendát, teltház előtt, ezúttal Báró Tarpataky szerepét alakítja a Csókos asszony nyári előadásában. Mahó Andrea elmondta: pár éve ugyan ebben a szerepben lépett fel a Budapesti Operettszínházban. Hálás feladatnak tartja, mert a dalokat mindenki ismeri, és szép történetről van szó. A Hunyadinéként látható Esztergályos Cecília kiemelte: örömmel fogadta a felkérést. Verebes István kérdésre válaszolva a musical és az operett közötti különbségről beszélt, Szinetár Miklóst idézte: az a különbség, hogy az operetthez színészek is kellenek.
    A további szerepekben Király Attila, Lapis Erika, Járai Máté, Büky Bea, Hunyadkürty István, Rácz Tibor és Lázár János játszik.