A Cirkuszhercegnő a Szigligetiben

Kálmán Imre „Cirkuszhercegnő” operettjét mutatja be hamarosan a szolnoki Szigligeti Színház társulata. Radó Denise,az előadás rendezője személyes kötődéseit is megemlíti a készülő bemutatóval kapcsolatban:

– Győrben, a győri színházban nőttem föl, ahol minden előadást láttam. Imádtam az operetteket is, nagyon szerettem a felnőtt meséket. Ez a vonzalom máig megmaradt bennem; szeretem az elbűvölő történeteket, a varázsukat, és persze a muzsikát is. Nem rendeztem még nagyoperettet, most régi vágyam teljesül. Szeretném a szolnoki közönséggel is megismertetni az általam átélt varázst. Nem modernkedünk; a hagyományok mentén építkezünk, a reám jellemző pici iróniával ízesítve. A zene és a prózai jelenetek egyenrangúságát kívánom hangsúlyozni, és bízom abban, hogy a nézők örömüket lelik az előadásunkban.

A főbb szerepekbenLőrincz Judit, Herczenik Anna (Fedora Palinska hercegnő); Bot Gábor, Balczó Péter (Mr. X); Bardóczy Attila (Sergius Wladimir); Kertész Marcella, Pohly Boglárka (Miss Mabel Gibson), Király Attila, Hüse Csaba  (Sluck Tóni) láthatók.