A szabolcsiak sem maradnak színház nélkül


A nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház is hamar alkalmazkodott a veszélyhelyzet adta nehézségekhez. Online esti előadásokkal és videóüzenetekkel tartják a kapcsolatot a helyiekkel.„Minden este, 7 óra 7 perckor, mintha előadásunk kezdődne, különböző tartalmú videókkal jelentkezünk, melyeken a Móricz Zsigmond Színház társulatának színművészei tolmácsolják közönségünk felé gondolataikat, üzeneteiket, vagy előadásainkkal kapcsolatos anyagokat jelentetünk meg.”- mondta Kirják Róbert, a teátrum igazgatója.

Az élet nem állt meg. Sok feladat elvégezhető otthonról, biztonságban. Bár a színház művészei sem állhatnak színpadra és a próbákat is el kellett halasztani, de nem tétlenkednek. „A társulat színészei ezekben a példamutatásukkal, egy-egy biztató mondattal, jó tanáccsal segítik a nézőket – elsőként Tóth Károly videóját osztottuk meg, azóta Urmai Gábor, Jenei Judit és István István is jelentkezett –, de lesznek olyan videók is, amelyekben művészeink egy-egy előadást és az azzal kapcsolatos élményeiket idézik fel. Ezzel is megpróbáljuk színesebbé tenni az otthon töltött napokat.”– hangsúlyozta az igazgató.

Legfontosabb feladat, hogy a szokatlan helyzetben mindenki megtalálja azt, amivel segíthet. Szabótárukban dolgozók például szájmaszkok gyártásába kezdtek, melyet a Nyíregyháza MJV Önkormányzat munkatársainak ajánlanak fel. És tovább dolgoznak az előkészületi feladatokon, hogy az újranyitás zökkenőmentes legyen.