Teátrum Neked! Fesztivál – Magyar nyelvű színházi programok a Vajdaságban

Színházi fesztivált rendeznek a Vajdaságban: az ötnapos program február 20-án kezdődik Zentán. A Teátrum Neked! elnevezésű fesztivál szervezői gyerekeknek és felnőtteknek szóló programokkal is várják a közönséget – hangzott el az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában.

A Magyar Teátrumi Társaság és a Zentai Magyar Kamaraszínház ingyenes rendezvénysorozata a személyes beszélgetéstől a mesejátékokon át a felnőtteknek szóló előadásokig kínál programokat.

Szabó László, a Magyar Teátrumi Társaság titkára a műsorban elmondta: a harmadik alkalommal megvalósuló fesztivál célja, hogy Zentán is bemutatkozzanak a magyarországi színházak. A Nemzeti Színház, a Békéscsabai Jókai Színház, a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház és a Fővárosi Nagycirkusz produkcióját is láthatja a közönség Zentán. A fesztivál programja helyi előadásokkal is bővül – tette hozzá.

Mint mondta, a fesztiválon délelőtt a gyerekeket várják interaktív előadásokkal, az esti programban pedig felnőtteknek szóló produkciók szerepelnek. A válogatás szempontja a sokszínűség volt. A programok közül kiemelte, hogy Cserhalmi György színművésszel tartanak beszélgetést a filmjei mentén, Verebes Linda és Pindroch Csaba színművész pedig előadást tart. A fesztivál a Nemzeti Színház Fodrásznő című előadásával zárul február 24-én, vasárnap.

Hangsúlyozta, hogy a Vajdaságban nagy szükség van arra, hogy a magyar kultúra ilyen töményen megjelenjen, hiszen ebben az öt napban több magyar nyelvű színházi is bemutatkozik. Szabó László kiemelte: a Zentai Magyar Kamaraszínház fontos magyar nyelvű intézménye és meghatározó kulturális színfoltja a térségnek.