Magyar színdarab Szófiában

A Balassi Intézet – Szófiai Magyar Kulturális Intézet szervezésében a bolgár főváros egyik legnagyobb kulturális intézményében, a Szatiricsen Színházban mutatják be Pozsgai Zsolt Gina és Fidel című darabját hétfőn.   

Az előadást Pozsgai Zsolt rendezte, a két főszerepet pedig a Bulgáriában országszerte ismert és elismert Nona Jotova és Kiril Efremov játssza – közölte az MTI-vel hétfőn a Balassi Intézet.

Gina Lollobrigida a RAI tévétársaság részére készített hosszabb interjút Fidel Castróval, ezért töltött egy hetet Kubában 1974-ben – szól a darabról a Balassi Intézet közleménye, amely szerint mindkét személyiség mint élete meghatározó találkozására emlékezett vissza erre az alkalomra.

“A beszélgetés során kiderült, rengeteg közös motívum van kettejük életében, s egyre közelebb és közelebb kerültek egymáshoz. Az interjú elkészült, az olasz televízió azonban soha nem adta le, sőt, a nyersanyag is eltűnt. Nem véletlenül. A miértre az előadásból kaphat választ a közönség” – áll a Gina és Fidel ajánlójában.

A színház a darabot várhatóan évekig műsoron tartja, és más bolgár városokban is bemutatja. Az érdeklődést jól jelzi, hogy hónapokra előre elfogytak a jegyek – közölte a Balassi Intézet.