Cirkuszparádétól volt hangos a Városliget

A Cirkuszok Világnapján, április 18-án a Fővárosi Nagycirkusz elől indult az immár hagyományos Cirkuszparádé, amely az előző két évhez hasonlóan idén is szép számú közönséget vonzott. 

A látványos parádén kosztümös artisták, lovas huszárok, mazsorett lányok, brazil szamba táncosok, különleges oldtimer autók, gólyalábasok vonultak föl, valamint a Fővárosi Nagycirkusz Circussimo! című új műsorának teljes társulata. Sztárvendégük a Nemzeti Lovas Színház és Pintér Tibor voltak, aki látháton énekelte el a Rómeó és Júlia című musical Őrült világ című dalát.

A pompás menet egészen a Hősök teréig vonult, majd visszatért a cirkusz elé, ahol a felállított színpadon igazi kedvcsináló cirkuszi programmal: táncosokkal és a Baross Imre Artistaképző növendékeinek produkcióival vártak mindenkit.

A Nemzetközi Cirkuszszövetség erre a napra hirdette meg a „Cirkusz Selfie Napot”, melynek lényege, hogy minél több cirkuszrajongó készítsen magáról, barátairól bohócorros fotót. Az akcióhoz természetesen a Fővárosi Nagycirkusz is csatlakozott.

A Fővárosi Nagycirkusz tavasszal és a nyár elején számos egyéb rendezvénnyel, akcióval várja a cirkuszbarátokat. pünkösdi hétvégén extra előadásokkal, gyereknapon ingyenes programokkal várnak minden érdeklődőt. 2015. június 20-án, szombaton este pedig ismét megnyitják a kapukat a Múzeumok éjszakája rendezvény résztvevőjeként, melynek keretében az érdeklődőket egyedi cirkuszműsorral várják.

A Cirkuszok Éjszakája a Magyar Cirkuszművészeti Tanács és a MACIVA Nonprofit Kft. közös akciója a magyar cirkuszművészet népszerűsítéséért, melyet idén már harmadik alkalommal rendeznek meg július 18-án, szombaton este.  Ez az esemény egyszerre cirkuszünnep, a cirkuszi együttműködés jelképe és persze a közönség számára parádés szórakozás. A hagyományoknak megfelelően nemcsak a Fővárosi Nagycirkuszban, hanem a Balaton mentén található sátras magáncirkuszokban, Siófok Széplak Felsőn, Zamárdiban, Balatonlellén és Balatonfüreden is különleges éjszakai cirkuszműsoroknak tapsolhat a publikum.