Évadnyitó Színházi Fesztivál

Színes kavalkád, élőszobrok, gólyalábasok, alpakka- és színészsimogató, versautomata, alternatív szobrok, bábok, játszóház, zene, tánc és színház, színház, színház. Ez jellemezte a fővárosi színházi szezon kezdetét.

Az Andrássy útra szeptember 19-én ötvenöt budapesti színház települt ki, hogy bemutassa az elkövetkező évad előadásait. A Merlin Színház szervezésében megrendezett fesztivál az Európai Mobilitás Hét és Autómentes Naphoz kapcsolódott idén már második alkalommal. Az Andrássy út színházi sétálóutcává változott, ahol az érdeklődők kedvük szerint válogathattak a jobbnál jobb programok közül.

Image

Kicsik, nagyok, budapestiek, vidékiek, magyarok, külföldiek lepték el az autók elől elzárt utat. A nagyobb kőszínházak, gyermek- és bábszínházak, s idén már az alternatív társulatok is több színpadon adtak ízelítőt a 2009/2010-es évad repertoárjából. Színházi fesztivál volt ez a javából, igazi örömünnepe a színházaknak.

Image

 

Remélhetőleg jövőre még több társulattal találkozhat majd a közönség, s a budapesti teátrumok mellett a vidéki színházak is bemutatkoznak az Andrássy úton. A Békés Megyei Jókai Színház tervei szerint már biztosan ott lesz a 2010-es fesztiválon.

Tari Sarolta